MegMinden
2021-07-08

Koncertalbum

(rockinform.hu)

A Toto erősebb, mint valaha!

A Toto erősebb, mint valaha! – Steve Lukather és Joseph Williams az új koncertalbumról…

 

Ha egy nagy csapat több, mint az őt alkotók összessége, akkor a Toto már-már természetfeletti erőkkel rendelkezik. 44 évvel az 1977-es megalakulás után, 15 különböző felállás, két alapító tag halála, névhasználati csatározások közepette, a változó zeneipari körülmények közt is megőrizték szupersztár státuszukat, és most itt az ideje, hogy megmutassák: a pandémia sem olyasmi, ami képes elbánni velük. Kézzelfogható bizonyítéka volt ennek a 2020. november 20-án rögzített Dogs of Oz livestream koncertjük az új felállásával, amely azonnal turnéra indul, amint a körülmények ezt lehetővé teszik.

Ez a koncert, amit egy meghitt kis L.A.-i klubban rögzítettek, június végétől már elérhető DVD/Blu-Ray, valamint CD, LP formátumban is – With a Little Help from my Friends címen-, impozáns közreműködői körrel: a Huey Lewis & The News volt basszistája, John Pierce, a Ringo Starr mellől ismerős multihangszeres Warren Ham, billentyűn Xavier Taplin (ex-Prince) és Steve Maggiora, valamint a Snarky Puppy ütősmestere, Sput Searight varázsolják el a hallgatóságot. Az azonnal hallatszik a felvételeken, hogy a legkritikusabb elem, a legendás Toto-vokál minősége nagyon rendben van!

„Ez az első Toto-felállás, ahol tényleg mindenki tud énekelni – magyarázta Lukather a napokban. – A Toto-lemezeken szénné vannak rétegelve és producerelve a vokálsávok, mindig feladja a leckét, ha élőben kell reprodukálni ezeket. A munka zömét most Joe, Warren és a nálunk újonc Steve végzi, aki olyan magasságot is simán hoz az énekhangjával, ahova én már nem jutok el.”

Az eredeti írást itt találja.

5 millió 524 ezer a beoltott, 55 az új fertőzött, elhunyt 5 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek