MegMinden
2021-06-04

környezetvédelem

(futureofdebrecen.hu)

Fel a futócipőkkel!

Környezetünk védelme mindannyiunk közös érdeke. Éppen ezért a mi felelősségünk azt megtisztítani. És íme egy kiváló alkalom, ami nem csupán egy nagyszerű szabadtéri program, hanem a sport és a környezetvédelem szerelemgyermeke, avagy: bemutatkozik a Run for the Oceans!

Minden évben megközelítőleg nyolcmillió tonna műanyaghulladék kerül óceánjainkba, amely mennyiség nem csupán a part mentén, hanem szinte mindenhol és mindenben megtalálható. A legmélyebb óceáni árkokban, a legtávolabbi partokon, a tenger minden szintjén, az általunk fogyasztott vízben, ételben, és még sorolhatnánk. A probléma mindannyiunké, de mi lehet a megoldás?  

Az esemény nem újkeletű. Az adidas és a Parley már harmadik alkalommal rendezi meg a Run for the Oceans (Futás az óceánokért) elnevezésű programját, amely segít a Parley Ocean School iskolai program fejlesztésében. A Parley Ocean School célja, hogy kineveljen és elkötelezetté tegyen egy új „zöld” társadalmi réteget az óceánok megőrzése és védelme érdekében. Az iskola 100 ezer fiatalt képez a műanyagprobléma által leginkább sújtott területeken abból a célból, hogy megértsék a tengeri műanyagszennyezés által okozott, összetett fenyegetést. Az intézmény tanterve biztosítja a tanulók számára a bolygó óceánjainak védelméhez szükséges készségeket, eszközöket és ismereteket.

Az eredeti írást itt találja.

3X3 OLIMPIAI SELEJTEZŐ

Palcsó Tamás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek