MegMinden
2021-05-28

Galla Miklós

(kulter.hu)

„Most már egy bölcs mester vagyok”

Galla Miklós májusban jelentkezett Kincses Gallandárium című duplalemezével, amellyel életművének összefoglalását és egyben továbbgondolását adja, emellett új szerzemények is helyet kaptak az albumon. A képzőművész-zenész-humoristával beszélgettünk a zenei pályafutásáról, bölcsességről, és arról, hogy miért címezi egyik új dalát Shakirának.

 

KULTer.hu: Egyszerre több művészeti ágban is jeleskedsz: a humorista mellett a zenészi és képzőművészi énedet is megismerhettük már. Te az a fajta multitálentum vagy, aki az időt felosztva, periodikusan alkot egy-egy ágazatban, vagy mindennel egy időben szoktál foglalkozni?

 

Inkább a periodikus alkotás jellemző rám.

Amikor beütött a karantén, szenvedélyes lázzal elkezdtem festeni,

hiszen itthon kellett maradni, és ez volt a legpraktikusabb itthoni tevékenység. És megállás nélkül festettem, egész nap, reggel nyolctól délután négyig. Volt, hogy akár három képet egyszerre. Aztán jött az új lemezem, amire készült kilenc új felvétel. Azokon a stúdióban kellett dolgozni. Először meg kellett hangszerelni – azt még lehetett intézni távkommunikáción keresztül, de amikor fel kellett énekelni, akkor muszáj volt odamenni a stúdióba. Emiatt az utóbbi időszakban inkább a zenére koncentráltam, a festészettel kevéssé foglalkoztam. Szeretek mindig egy dologra figyelni, egyszerre egy ötletet megvalósítani.

KULTer.hu: A bezártság időszakát hogyan élted meg alkotóként?

Nekem nem volt túl nagy váltás a karantén, mert egyébként sem nagyon mászkálok. Bevásárolni szoktam. Természetesen, ha fellépés van, akkor arra elmegyek, de bulizni nem járok el, vendégségbe sem megyek jellemzően. Az, hogy a fellépések elmaradtak, bántott, de amúgy is festettem már korábban. A festészet tizenegy éve kezdődött nálam, és akkor nem volt karantén, azóta azzal foglalom el magam itthon. Az itthoni tevékenykedés így nem egy ismeretlen, sokkot okozó állapot számomra.

Az eredeti írást itt találja.

Győzelemmel kezdett Grazban a 3x3-as női kosárválogatott

Robert De Niro

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek