Külföld
2021-04-08

Emelkedett a halálesetek száma az Egyesült Államokban

Meredeken emelkedett szerdán a koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban - számolt be csütörtökön a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem.

A koronavírus okozta Covid-19 betegség következtében elhunyt amerikaiak száma ezzel 559 116-ra emelkedett az Egyesült Államokban.
Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) friss adatai szerint szerdán 73 200 új fertőzöttet regisztráltak, s ez szintén meghaladja az előző heti 65 556 fős napi átlagot. A koronavírus-járvány kezdete óta 30 922 759 fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett a Covid-19 miatt kórházban ápolt betegek száma is folyamatosan emelkedett az elmúlt napokban. A mostani 5000 fős napi átlag 2,7 százalékkal magasabb az előző héten regisztrált adatoknál.
A CDC beszámolója szerint az oltások száma folyamatosan nő. Az elmúlt egy hétben naponta átlagosan 3 millió adag vakcinát adtak be. Ez 8 százalékkal több, mint az azt megelőző hétnapos időszakban. Csaknem 108 millió ember kapott már legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

Elhunyt a Kossuth-díjas filmrendező

Jogszabály garantálja az egészségügyi szakdolgozók alapilletményét

MTI

Szerző
Hasonló cikkek