Külföld
2021-02-12

Áprilisban jön az Oscar

Több helyszínről is jelentkezik az idei Oscar-gála: a hagyományokhoz híven a hollywoodi Dolby Színház lesz a díjátadó műsorának fő színtere, de egyéb helyszínek is bekapcsolódnak majd a közvetítésbe. Az amerikai filmakadémia a járvány miatt április 25-re halasztotta a díjátadó ceremóniát.

Az  már látszik, mely filmekről fog szólni a 2021-es díjszezon. A legnagyobb Oscar-esélyes egy szolid, érzelmes vidéki dráma, de szép kört futhat Mundruczó Kornél első amerikai rendezése is.

Idén szinte biztosan Oscart kap egy 2020-ban elhunyt filmsztár, és még az is elképzelhető, hogy jelölik Meryl Streepet. A legfontosabb kategóriák mentén mutatjuk be a 2021-es Oscar-díj várományosait.

 

Számunkra azért is lehet különösen izgalmas a 2021-es díjszezon, mert Mundruczó Kornél és Wéber Kata közös, angol nyelvű filmje, a Pieces of a Woman több színészi kategóriában is gyűjtögetheti a jelöléseket, és talán Oscar-díjra is esélyes lehet. A film sanszaira és más, magyar vonatkozású produkciók Oscar-esélyeire is kitérünk, amely filmekről pedig külön is írtunk, oda belinkeltük a vonatkozó kritikát. A jelölteket március 15-én jelentik be.

 

Készüljünk fel rá, hogy a 2021-es Oscar-gála egy halk szavú, nyers, de azért érzelmes és megrendítő road movie-ról fog szólni, amelyben egy állását vesztett, középkorú nő, mint annak idején a Szelíd motorosok főhőse, elindul, hogy megkeresse Amerikát, de nem találja sehol. Ez A nomádok földje, a kínai-amerikai Chloé Zhao harmadik rendezése, amelyben minden megvan ahhoz, hogy a Trump-elnökségen túllépő, a sebek begyógyulását és egy emberségesebb világot remélő Amerika emblematikus mozija legyen

Online konferencia indul

Három DEAC-meccs hétvégén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek