Hajdú-Bihar
2024-02-13

Bosszúból lepermetezett több hektár kukoricát

Közvetítői eljárás keretében esélyt kapott a jóvátételre a férfi, aki azért volt dühös, mert nem ő bérelhette a földet, ezért vegyszerrel tönkre tette az azon termesztett növényt.

A határozat tényállásának lényege szerint a gyanúsított korábban huzamosabb ideig bérelt egy földet Püspökladány külterületén, aminek a bérleti jogát a földvédelmi szabályok alapján, 2022 tavaszán a sértett szerezte meg. A férfi a földterületen 2023-ban kukoricát termesztett.

A korábbi bérlő dühös volt, amiért nem használhatta tovább a termőföldet, ezért 2023 nyarán a 3,7 hektár nagyságú területen már fejlődő növényeket vegyszerrel lepermetezte, amivel a bérlőnek 500.000 forint kárt okozott.

A Püspökladányi Rendőrkapitányságon az elkövetőt kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Vallomása során a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, megbánta tettét és vállalta a kár megtérítését.

Mivel a törvényi feltételek fennálltak, a Püspökladányi Járási Ügyészség határozatával az eljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Az irányadó büntetőeljárási szabályok alapján, ha a közvetítői eljárás keretében a felek között megállapodás születik és megtörténik a jóvátétel, akkor a gyanúsítottal szemben az ügyészség megszünteti a büntetőeljárást.

Debrecen költségvetés-tervezetéről számolt be Barcsa Lajos

Benyújtható a bevallás az eÁFA-rendszerben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek