Hajdú-Bihar
2024-01-02

A szilveszteri hétvége eseményei

Tűzesethez, műszaki mentéshez is érkezett riasztás a hosszú hétvégén a vármegye tűzoltóinak

Péntek délután két autó ütközött össze Debrecenben, a Derék utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Sárrétudvari és Püspökladány között egy autó motortere égett, szombat délután. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az autó vezetője a füstölést megszüntette egy kézi tűzoltó készülékkel. Az egység az áramtalanítást végezte el és az autót letolta a közeli bekötő útra, hogy a forgalmi akadály megszűnjön.

 

Hajdúszoboszló közelében a 4-es számú főúton két autó ütközött össze szombaton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autókat. A balesetben senki sem sérült meg.

 

Éjszaka egy melléképület égett teljes terjedelmében Tiszalökön, a Búzavirág utcában. Az épületben egy autó is égett. A hajdúnánási hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat.

 

Egy lakatlan ház pincéjében keletkezett tűz vasárnap Hajdúszoboszlón, a Liget utcában. Az épületben berendezési tárgyak és nyílászáró égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Melléképület égett teljes terjedelmében Görbeházán, a Királyhágó utcában, vasárnap éjszaka. Az épületben gépek és szerszámok voltak. A hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Több jelzést is kaptak a tűzoltók a tűzijátékok miatt Szillveszter éjszaka, de a kisebb szabadtéri tüzeket az egységek kiérkezés előtt az ott lévők eloltották. Beavatkozni Debrecenben, a Kossuth utcában sem kellett, mert a kigyulladt tűzijáték telepet a helyszínen tartózkodók eloltották. A debreceni hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat végezték el. A debreceni hivatásos tűzoltók éjfél után az Antall József utcában, egy buszmegállóban lévő kukát oltottak el, a Vármegyeháza utcában, egy parkolóban pedig egy tűzijáték telep égett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn kora hajnalban Derecske és Földes között a 4803-as számú úton A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd az egyik sérült járművet letolták az útról.

 

Megcsúszott, majd az árokban a tetejére borult egy személygépkocsi tegnap hajnalban a 4-es számú főúton Hajdúszoboszló közelében. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

 

Jelzett a szén-monoxid érzékelő hétfőn délelőtt Hajdúhadházon a Nagy Sándor József utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, ahol bebizonyosodott a mérgező gáz jelenléte. A házban ketten élnek, akik nem sérültek meg. A gázszolgáltató szakemberei az ingatlanban üzemelő két berendezést kizárták a rendszerből.

 

Betonkerítés közé szorult egy kutya feje tegnap délután Debrecenben a Patay István utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kézi erővel szabadították ki az ijedt állatot, majd átadták a gazdájának.

 

Egy lakóház padlástere és egyik szobája égett hétfőn késő délután Konyáron az Alsósziget utcában. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A mentőszolgálat a ház két lakóját kórházba szállította

 

Biztosítékláda égett egy családi házban hétfőn este Nyíradony-Aradványpusztán a Cserepes tanyán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók porral oltóval fékezték meg a lángokat.

Jelentősen javult a levegő minősége az országban

Mi az NTAK adatszolgáltatás jogszabály lényege?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek