Hajdú-Bihar
2023-10-24

Szabadtéri tűzesetek voltak a vármegyében

A hosszú hétvégén történt káresetek röviden.

Baleset volt Bocskaikert közelében péntek reggel. Egy autó az árokba hajtott. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Egy fa egyik ága lehasadt a balmazújvárosi Bimbó közben. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik kosaras emelőn át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Vízóra aknába esett egy ember Debrecenben, a Szélső utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók mentő kötéllel mentették ki a sérültet, majd átadták őt a mentőszolgálat, akik kórházba szállították.

Égett az avar és a gaz pénteken, Hajdúhadházon, a Virág utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy szomszéd hallotta meg, hogy megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy lakásban a debreceni Kassai úton. A debreceni hivatásos tűzoltók az ablakon keresztül jutottak be az érintett lakásba. Méréseket végeztek, amelyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A fürdőszobában egy vízmelegítő működött. A ház lakója nem tartózkodott otthon, így senki sem sérült meg. 

Kora este a debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenbe, a Cserepes utcába riasztották. Egy húsz méteres fa egyik ága felső vezetékhez ért, ami ettől szikrázott. A tűzoltók lezárták a területet, amíg az áramszolgáltató szakemberei a vezetékszakaszt áramtalanították. A tűzoltók ezután a fa ágait levágták.

Szombat hajnalban egy hektáros területen égett az avar és a gaz Pocsajban, a Mező utca és Béke utca közötti területen. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a területet és oltották el a lángokat.

Összehordott szemét égett Hosszúpályiban, a Sport utcában szombaton. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy családi ház konyhájában berendezési tárgyak égtek Berettyóújfaluban, a Kodály Zoltán utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg.

Két autó ütközött össze Debrecenben, a Diószegi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Lángolt az avar egy kis területen Tetétlenben, a Hunyadi utcában. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Foltokban égett az avar Körösszegapátiban, a Bem utcában szombat délután. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Nyolc méteres platánfa egyik ága dőlt az úttestre vasárnap Debrecenben, a Hadházi út és a Benczúr Gyula utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Egy nagyméretű fa az úttestre dőlt Hajdúböszörményben, a Külső-Debreceni utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

A fél útpályát elzárta egy nagy fa Földes közelében a 42-es számú főúton, vasárnap délben. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kézi erővel húztál le a fát az útról.

Tűz volt vasárnap a 4-es számú főút mellett, Püspökladány közelében. Kétezer négyzetméteren égett az avar és a gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Kétszáz négyzetméteren égett egy ház kertje Pocsajon, a Béke utcában, kora este. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kerti hulladék égett hétfő délután Balmazújvároson, a Keleti utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Száraz avar és cserjés égett a 4-es számú főút mellett Püspökladány közelében hétfőn. A város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy acélkonténerben elhelyezett berendezési tárgyak égtek Debrecen-Nagymacson, a Dohányos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Kukoricatarló égett négyszáz négyzetméteren Egyeken, a Szigeti tanyán. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Háromszáz négyzetméteren lángolt a száraz avar és gaz Nyírmihálydiban, a József Attila utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. 

Négyszáz négyzetméteren égett a gaz Hencidán, a Jókai utcában is hétfőn. A berettyóújfalui egység kéziszerszámokkal és vízsugárral oltotta el a tüzet.

Egy tíz emeletes társasház központi szeméttárolójában egy nagyméretű fém kuka égett Debrecenben, a Derék utcában, hétfő délután. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, mert a lépcsőház füsttel telítődött. A tűzoltók kihúzták a kukát az utcára, egy vízsugárral eloltották a tüzet, ezzel egy időben átszellőztették a társasházat. A beavatkozás idejére körülbelül nyolcvan lakó otthonban maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Kora este tűz volt a M4-es autópálya mellett, Berettyóújfalu közelében. Hétszáz négyzetméteren égett az avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

A bruttó átlagkereset 555 900 forint volt 2023 augusztusában

Szabó Tibor

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek