Hajdú-Bihar
2023-01-04

Élettársa gyermekét bántalmazta a mikepércsi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a láthatás során dühében megütötte a 7 éves gyereket.

A vád szerint a vádlott és a sértett édesanyja körülbelül 4 éve élnek élettársi kapcsolatban Mikepércsen, azonban az asszony 7 éves gyermeke állami gondoskodás alatt áll, egy nyíracsádi lakásotthonban él. A gyámhivatali határozatban rögzítettek szerint kéthetente tarthatott az anya kapcsolatot a gyermekkel egy debreceni kapcsolattartó helyiségben.

 

2022. március 17-én az anya megjelent a fenti helyen, ahová elkísérte őt az élettársa, a vádlott is.

 

A kiskorú gyermekkel történt beszélgetés során azonban a vádlott egyre nehezebben tűrte a sértett viselkedését, ezért az arcát egyszer tenyérrel megütötte. A vádlott bántalmazása következtében a gyermeknek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett.

 

A hatályos jogszabályok értelmében a kiskorú sértett életkoránál fogva, illetve ebből adódó gyenge fizikumára tekintettel, illetve a vádlottal szemben fennálló alá-fölérendeltségi viszony alapján védekezésre képtelen személynek minősül.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Fenyegető levelet küldött az egyik Hajdú-Bihar megyei járásbíróságra

Jeges csúszások, forró gőzgombóc és kürtőskalács a Kossuth téren

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek