Hajdú-Bihar
2022-08-22

Különleges volt az augusztus 20-ika két település számára

Nagyhegyes és Ebes a 70. születésnapját ünnepli; Bocskai-szablyát is kaptak ajándékba.

Mindkét településen a polgármester - Nagyhegyesen Bajusz Istvánné, Ebesen pedig Szabóné Karsai Mária - mondott ünnepi beszédet, melyben István királyt méltatták és összefoglalták településük elmúlt 70 évét. 

 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke mindkét helyszínen elismerően szólt a települések eddig elért eredményeiről, erre emlékezvén emléklapot is átadott a polgármestereknek, majd átnyújtotta településvezetőknek a szervezet által készíttetett ereklyét is, megyénk településeinek összetartozása, együttműködése jelképeként. Nagyhegyesen, majd Ebesen is azt hangsúlyozta: ez az ünnep az egyik legjobb alkalom arra, hogy megemlékezzük azokról a személyekről, akiknek nagyon fontos volt a nemzet. Ilyen volt Bocskai István fejedelem is, kinek tettei meghatározták a magyarság jövőjét. Hozzátette, több, mint ezer éven keresztül sikerült, ezért fontos, hogy továbbra is őrizzük meg identitásunkat. 

 

Bodó Sándor országgyűlési képviselő is jelen volt az ünnepségeken, aki köszöntőjében a közösség erejét helyezte előtérbe. Mint mondta, az ilyen jeles alkalmakon számot vetünk a mögöttünk álló évek történéseiről, eredményeiről, melyek a helyiek akarata nélkül nem jöhettek volna létre. Hangsúlyozta, hogy kihívások mindig voltak és lesznek is, de közös erővel, akarattal, munkával mindenre meg lehet találni a megoldást. Ezeréves történelmünk is erre tanít bennünket.

 

Bajusz Istvánné

 

 

Pajna Zoltán

 

Bodó Sándor

Pajna Zoltán, Szabóné Karsai Mária, Bodó Sándor

 

 

 

 

Ebesen köszöntötték a 70 éve a településen születetteket is. 

https://hbmo.hu/

Kovács Bálint: újabb futamgyőzelem és új magyar pályarekord a Hungaroringen

Rendhagyó volt az idei Új Kenyér Ünnepség Esztáron

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek