Hajdú-Bihar
2022-05-25

Az ittas vádlottnak elege lett a szomszédjában zajló családi rendezvényből

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy fejszével akarta megölni a szomszédban szórakozó egyik vendéget.

A három vádlott közül a két fiatalabb testvérek, 2021. július 5-én a délelőtti óráktól kezdődően a Hosszúpályiban lévő házukban családi rendezvényt tartottak, egész nap ettek, ittak és hangosan szólt náluk a zene. A fiatalabb férfi vádlott az idősebb férfi vádlott veje. Az idősebb vádlott is folyamatosan italozott a saját otthonában, és egyébként sem nézte jó szemmel a lánya és a fiatalabb férfi vádlott kapcsolatát, ezért a nap folyamán többször kiment az utcára és hangosan megfenyegette a szomszédban résztvevőket azzal, hogy megöli őket és rájuk gyújtja a házat. Az idősebb férfi vádlott a bűncselekmény napján 18 óra körüli időpontban ismételten kiment az utcára és ekkor már hangosan megöléssel fenyegette a vejét. A fiatalabb férfi ezért kiment az utcára, hogy beszéljen apósával, azonban ekkor az idősebb férfi egy sörösüveget dobott a feje irányába, az azonban nem találta el. A fiatalabb férfi vádlott ezen feldühödve rárontott az apósára, őt ököllel az arcán megütötte.

 

Az egyre indulatosabb idősebb férfi vádlott 19 óra körüli időben egy közel 80 cm hosszúságú, élezett nagyfejszét vett magához, azzal kiment a háza elé az utcára és folyamatosan kiabált, megöléssel fenyegette a fiatalabb férfi vádlottat. Ezt hallva a veje kiment az utcára, ekkor az idősebb férfi körülbelül 2-3 m távolságról felé dobta a nagyfejszét, azonban az az időközben odaérkező fiatalabb nő vádlott bal karját találta el.

 

Ezt követően az idősebb férfi megijedt és futott vissza a lakása felé, azonban utolérte őt a két vádlott-társa, akik dulakodni kezdtek vele, a nő a mellkasánál fogva ellökte, a fiatalabb férfi ököllel megütötte a fejét. A földre kerülő idősebb férfi elvesztette az eszméletét.

 

Az idősebb férfi vádlott cselekménye figyelemmel az általa használt eszköz jellegére, illetve a cselekmény kapcsán tett kijelentéseire alkalmas volt az emberi élet kioltására. Vádlott-társainak magatartása olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt megbotránkozás és riadalom keltésére.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Főkapitányság folytatta le.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő idősebb férfi vádlott ellen emberölés bűntettének kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, míg a szabadlábon védekező fiatalabb férfi vádlott ellen társtettesként elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés vétsége, míg a nő vádlott ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban az idősebb férfi vádlott vonatkozásában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, a fiatalabb férfi vádlott esetében közérdekű munka büntetés, míg a nő vádlott kapcsán intézkedésként próbára bocsátás kiszabására, illetve alkalmazására tett indítványt. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a nyomozás során lefoglalt nagyfejszét a törvényszék kobozza el. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Mick Jagger 

Vívótábor indul a gyerekeknek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek