Hajdú-Bihar
2022-04-26

Új igazgató a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelem élén

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be április 25-én a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatóját. A szervezetet május elsejétől az eddigi igazgatóhelyettes, Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes vezeti.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke saját kérelmére, közös megegyezéssel, április harmincadikával szünteti meg Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok hivatásos szolgálati jogviszonyát. A tábornok a civilszférában folytatja pályafutását.

 

Az igazgatói feladatok ellátására dr. Pintér Sándor belügyminiszter – dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára – az igazgatóság eddigi helyettes vezetőjét, Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredest nevezte ki május elsejétől. 

 

Az igazgatóváltás alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató átadta a kinevezést az új megyei igazgatónak.

 

Kovács Ferenc több mint három évtizedes pályafutása alatt beosztott tűzoltóként és vezetőként is széles körű tűzoltói tapasztalatokat szerzett. 1987-ben szerelt fel a debreceni tűzoltóság állományába, különböző beosztások után 2000-2010 között parancsnokként szolgált a cívisvárosban. 2010 novembere óta állt a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén. A leköszönő igazgató megemlékezett pályafutása fontosabb eseményeiről, majd a megyei katasztrófavédelem fejlődéséről szólt, külön kiemelve a társszervekkel és a vezetőkkel való szoros együttműködést.

 

Pintér Antal Tamás huszonöt évvel ezelőtt, 1997-ben kezdte tűzoltói pályafutását a debreceni hivatásos tűzoltóságon beosztott tűzoltóként, majd 2006-tól a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mentésszervezési osztályvezetője volt, 2011-től pedig előbb a területi szerv tűzoltósági felügyelőjeként, majd főfelügyelőjeként dolgozott. 2012. november elsejétől töltötte be az igazgatóhelyettesi beosztást. A rendezvényen úgy fogalmazott: „Büszke vagyok arra, hogy kineveztek az igazgatói beosztásba. Munkámmal továbbra is azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak, és bízom benne, az általam vezetett szervezet hozzájárul ahhoz, hogy az emberek biztonságban élhessenek.”

 

A főigazgató beszédében megköszönte a tábornok eddigi eredményes tevékenységét, gratulált az új igazgató kinevezéséhez, hangsúlyozta, hogy elméleti ismereteit, több évtizedes gyakorlati tapasztalatait felhasználva vezesse a rá bízott szervezetet.

 

 

 

Fotó: Antal Ferenc tűzoltó százados - Hajdú-Bihar MKI

A földrajz ifjú tudósai versenyeztek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek