Hajdú-Bihar
2022-04-19

Húsvéti tüzek

Az avartüzek határozták meg a megye tűzoltóinak az ünnepi hétvégét. A viharos szél is számos tűzoltói beavatkozást igénylet.

Csütörtökön napközben szabadtéri tüzek miatt riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat. Egyek külterületén a száraz avar égett négyezer négyzetméteren, Nyírmihálydiban, a Vasút utcában másfél hektáron égett az avar. Esztár külterületén négy hektáron lángolt a száraz gaz és avar, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók mellett a konyári önkéntes tűzoltók is oltották a tüzet. Derecske külterületén peremégéssel égett a gaz, később Hosszúpályi külterületén volt tűz, ott is beavatkoztak az önkéntesek is.

Balmazújváros külterületén körülbelül harminc méh kaptár égett és mellette az aljnövényzet is. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.  

Kabán, a Rákóczi utcában egy családi ház cserépkályhájából füst áramlott vissza, emiatt vonultak a kabai önkéntes tűzoltók. Az átszellőztetés mellett a kályhában a tüzet is eloltották a tűzoltók.

 

Egy mozdonyvezető lett figyelmes a nagy füstre Hajdúszoboszló és Kaba közötti külterületen, péntek hajnalban. A hajdúszoboszlói hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók vonultak, akik a füst okát megtalálták, nyolc nagy méretű körbála égett. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Péntek délután két autó ütközött össze Nyíradony és Nyíracsád között. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Egy kisteherautó az árokba hajtott pénteken az M3-as autópályán, Hajdúnánás közelében. A jármű egyik utasa beszorult az összeroncsolódott fülkébe, ezért őt a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kimentették, majd átadták a mentőszolgálatnak. 

Tűz volt Derecske és Kaba között, a Szilágyi tanyán. A száraz avar és gaz égett. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el az egy hektáros területet. 

Egy személyautó a tetejére borult szombaton Debrecen közelében, a 48-as számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet.

Egy korhadt fa belseje égett szombaton Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Debrecenben, a Csemete utcában, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az egység méréseket végzet, melyek kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A lakót a mentőszolgálat kórházba szállította további vizsgálatokra. A gázszolgáltató szakemberei a nyílt égésterű gázkazán ideiglenesen lezárták.

Tűz keletkezett Nagykerekiben, a Széchenyi utcában, egy hat négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat, melyek egy másik melléképületre is átterjedtek. A tűzben nem sérült meg senki.

Faág és kidőlt fa miatt vonultak a tűzoltók szombaton Nyíradonyba, a Malom utcába, Balmazújváros és Nagyhegyes közötti területre, Debrecenbe, a Küküllő utcába valamint Komádi és Zsáka közötti külterületi részre. A tűzoltóknak a veszélyesen megdőlt fákat és lehasadt faágakat el kellett távolítaniuk, mert azok a gyalogos és közúti forgalmat veszélyeztették.

Debrecenben, a Vásáry István utcában egy társasház szigetelését bontotta meg a szél szombaton, emiatt a meglazult részeket a debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították gépezetes tolólétrán át.

Árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Bagamér és Létavértes között. A létavértesi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Úttestre borult egy fa vasárnap délelőtt Debrecenben a Károli Gáspár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be.

Lehasadt egy tíz méter magas fa egyik ága Hajdúszoboszlón a Hajdú utcában vasárnap délelőtt. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Parkolás közben csúszott árokba egy személygépkocsi vasárnap a déli órákban Egyeken a Kossuth utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki a járművet.

Nyolcvan méter hosszan égett az avar Hajdúböszörményben a Nagy Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ötszáz négyzetméteres területen égett a nádas Derecske külterületén vasárnap délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók és a konyári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kuka gyulladt ki egy családiház udvarán vasárnap délután Derecskén a Petőfi utcában. A tűz átterjedt az ingatlan gázórájára is. A berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltók két vízsugár segítségével hűtötték a sérült berendezés környezetét, míg a gázszolgáltató szakemberei a gázt elzárták. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az eset miatt harminchárom ember hagyta el ideiglenesen az otthonát.

Háromszáz négyzetméteren égett az avar Hosszúpályiban a Sport utcában A létavértesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

 

Nyolcszáz négyzetméteren égett az avar Egyek külterületén hétfőn délelőtt. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Hosszúpályiban a Kölcsey utca végében két hektáros területen égett az aljnövényzet délután. A létavértesi önkormányzati, és a konyári önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és nagynyomású oltóberendezés segítségével eloltották a tüzet.

Kipattant a szikra egy családiház kazánjából és meggyújtotta közelben levő tüzelőt is, Fülöpön a Munkácsy utcában hétfőn késő délután. A tűz az égő kazánházból részben átterjedt a konyha helyiség födémszerkezetére is. A fülöpi önkéntes tűzoltók a lángokat eloltották. A nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével elvégezték az utómunkálatokat.

 

 

 

 

 

Fotó: Debreceni HTP;Berettyóújfalui HTP;Hajdúböszörményi KÖ; Hajdúszoboszlói KÖ;Hajdúnánás HTP

Hősies küzdelem

Megőrült a Carson Coma - botrány az elmegyógyintézetben!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek