Hajdú-Bihar
2021-06-04

Szelektív hulladékgyűjtő edényeket vehettek át az ondódiak

Debrecenben összesen 12 782 darab százhúsz literes sárga fedeles kuka van már használatban a családi házas ingatlanoknál.

Debrecenben 97,5%-os lefedettségű a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. Katona Erzsébet önkormányzati képviselő elmondta a sajtótájékoztatón: ez Ondód életében két hónapja kezdődött el. Eddig sárga zsákokban gyűjtötték az itt lakók a szelektív hulladékot. Felmértük az igényeket az itt élő lakókkal és társadalmi összefogás keretében most egyszerre 144 darab sárga fedeles kuka érkezett.

Az egy háztartásban keletkező összhulladék legalább fele újrahasznosítható, amit ha elkülönítetten gyűjtünk össze, azzal rengeteget tehetünk a környezetünkért.

A sárga fedeles gyűjtőedényben újságpapír, tiszta csomagoló papír, irodai papírhulladék, szórólap, reklám kiadvány, PET palack, műanyag zacskó, reklámtáska, fólia, alumínium italos doboz, fém konzervdoboz, fém zárókupak gyűjthető.

A debrecenieknek a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodájában van lehetősége arra, hogy ingyenesen sárga fedeles kukát igényeljenek a sárga zsákok helyett.

 

Fotó: Miskolczi János 

Szerhij Rebrov már nem a Ferencváros edzője

Megkezdődött az Arany János Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek