Hajdú-Bihar
2022-04-13

Börtönbe kerülhet az éttermi zsebtolvaj

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy debreceni étteremben lopta meg áldozatát.

A vádlott 2021. december 21-én a délutáni órákban egy debreceni bevásárlóközpontban tartózkodott. Az üzletsoron elhaladva felfigyelt az üzletek melletti étteremben ülő nőre. A sértett a férjével együtt az egyik asztalnál étkezett úgy, hogy a táskáját székének háttámlájára akasztotta, arra pedig a kabátját terítette. Ezt látva a vádlott elhatározta, hogy a sértett táskájából megszerzi értékeit, ezért bement az étterembe, ott egy üdítőt vásárolt, majd a sértett háta mögé helyezkedve leült a szomszédos asztalhoz.

 

A férfi kezébe vette a mobiltelefonját és miközben úgy tett, mintha azt nézegetné, másik kezével a sértett értékeit próbálta megszerezni. Előbb a kabátjának zsebében kutatott, de nem talált semmit, ezért megigazította székét és benyúlt a sértett táskájába. A vádlott a nőtől összesen közel 180.000 forint értékű, több pénznemben lévő készpénzt lopott el úgy, hogy azt kivette a sértett pénztárcájából, majd saját pulóverének a zsebébe rejtette és távozott az étteremből.

 

A sértettnek okozott kárból 40.000 forint megtérült úgy, hogy a vádlott lakóhelyén tartott kutatás során a rendőrök lefoglalták és visszaadták a sértettnek. A nő a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során kérte meg nem térült kárának megfizetését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, többszörös visszaeső vádlottal szemben kisebb értékre, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a férfi a járásbíróság előkészítő ülésén a vádiratban foglaltak szerint beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

Körözött férfit fogtak el Ártándnál

Parkolási rend a húsvéti ünnepek alatt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek