Hajdú-Bihar
2021-11-25

Letöltendőt kapott a rendőröket fenyegető férfi

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. november 24-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki késsel a kezében megöléssel fenyegette a rendőröket egy Hajdú-Bihar megyei településen.

A vádlott tavaly júliusban egy pocsaji élelmiszerüzlet ajtaját akarta betörni. Az arra haladó egyenruhások felszólították a férfit, hogy fejezze be az agresszív magatartást. A 30 éves vádlott ekkor a rendőrök felé fordult és a kezében tartott 8 centiméter pengehosszúságú késsel megindult az irányukba. A férfi folyamatosan azzal fenyegette a rendőröket, hogy megöli, kibelezi őket, ha nem mennek el. 

A főtörzsőrmester ekkor a támadás elhárítása érdekében magához vette a szolgálati gépkocsiból a rendőrbotot és a könnygázt. Ezt látva a férfi megállt, majd hátrálni és távolodni kezdett. A megerősítő erők körbekerítették a vádlottat, majd sikerült megbilincselni. 

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe többek között azt, hogy a vádlott két korábbi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, továbbá az ilyen és ehhez hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát. A férfi ezen felül önhibájából eredő ittas állapotban támadt a rendőrökre, amit a bíróság szintén a terhére értékelt. Nyomatékos enyhítő körülménynek számított, hogy a férfi tudathasadásos elmebetegségben szenved, ami miatt a beszámítási képessége közepes fokban korlátozott.

A korábban kiszabott két szabadságvesztés büntetés végrehajtását – 1 év 4 hónap, valamint 1 év 8 hónap börtönbüntetést – a bíróság utólagosan elrendelte. 

A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete jogerős, azt mind az ügyészség, mind a vádlott és védője tudomásul vették.

 

A nap kérdése

Koronavírus: 681 új fertőzött Hajdú-Bihar megyében

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek