Hajdú-Bihar
2022-02-10

Egyházi kiadványokat készíttetett a megyei önkormányzat

A három kötetet sajtótájékoztató keretén belül mutatták be, február 10-én.

 Megyeháza Bocskai termében tartott eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ismertette az előzményeket. Elmondta, hogy a megye vallási életének történetén átkalauzoló kiadványok a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projekt részeként jöttek létre. A projekt célja olyan közösségi, térségi, megyei és települési identitást erősítő kezdeményezések megvalósítása, melyek a régi hagyományok, szokások, és történelmi múltunk felelevenítésével, ápolásával alkalmasak arra, hogy tovább erősítsék az összetartozás érzését, közösségünk egymás iránti felelősségvállalását. Mindhárom könyv az adott egyházszervezet kialakulását, történetét, legfontosabb eseményeit mutatja be megyei vonatkozásban, felvázolja az egyház szerepét a múltban és a jelenben, valamint betekintést ad a Hajdú-Bihar megye területén fekvő egyházközségek életébe. 

  • A Szabadi István által írt „Reformátusok Hajdú-Bihar megyében” című kiadvány tartalmát Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke,
  • az Ilyés Gábor által írt „Római katolikusok Hajdú-Bihar megyében” című kiadvány tartalmát Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke, 
  • a Dr. Véghseő Tamás által írt „Görögkatolikusok Hajdú-Bihar megyében” című kiadvány tartalmát pedig Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitája mutatta be. 

A több ezer példányban készült könyveket a településeknek, az egyházaknak és azok intézményeinek osztja szét a megyei önkormányzat. 

Forrás: https://hbmo.hu/

 

Koroknai Árpád

Új képzés a digitális mezőgazdaságért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek