Hajdú-Bihar
2021-03-12

Gyakori az avartűz a megyében

Ismét a szabadtéri tüzek adtak feladatot a tűzoltóknak. A leggyakrabban Hajdúhadházra vonulnak az egységek. Van, ahol mindennap riasztják a tűzoltókat.

A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották szerdán Nyírmihálydiban, a Nyár és a József Attila utcába. Több száz négyzetméteren égett az avar és a bozótos. A nyíradonyi egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat. Hajdúhadházon, a Keskeny és a Méhészkert utcába vonultak a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. A száraz avar és gaz lángolt, melyet egy-egy vízsugárral oltottak el a tűzoltók. Később Hajdúhadházon, az Irinyi József utcában két hektáron égett az avar peremégéssel. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók Hajdúszovát külterületére és a 4-es számú főút melletti területre vonultak. Gaz és nádas égett. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Szabadtéri tűz miatt vonultak a püspökladányi hivatásos tűzoltók is Földesen, a Zrínyi és a Somogyi Béla utcába. Egy hektáron égett mind a két területen a nádas. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Este Kaba és Nádudvar közötti területen égett foltokban a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltók és a kabai önkéntesek két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Egy macska csatornába rekedt szerdán napközben Hajdúböszörményben, a Téglási utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók eltávolították kéziszerszámokkal a csatornafedőt és a macskát kiszabadították. Az állat nyakörvét találtak a tűzoltók egy telefonszámot, így a macskát át tudták adni a gazdájának.

Kigyulladt egy autó motortere a debreceni Faraktár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. 

Válságálló a magyar mezőgazdaság

Határrendészeti összesítő Hajdú-Bihar megyéből

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek