Hajdú-Bihar
2020-11-04

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a feleségét meggyilkoló szentpéterszegi férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék kedden azt a Hajdú-Bihar megyei férfit, aki 2018-ban késsel megölte a feleségét.

 A férfi a bűncselekményt megelőzően csaknem négy évig folyamatosan hűtlenséggel vádolta feleségét, ez az érzés pedig szinte betegesen felerősödött benne. A férfi még poligráfos vizsgálatot is csináltatott a feleségével Budapesten, amely megállapította, hogy nem kérdőjelezhető meg a nőnek a férje iránti hűsége. 

 A férfi 2016 novemberében egy nyújtófával testszerte bántalmazta feleségét, amely miatt büntetőeljárás is indult ellene, a Berettyóújfalui Járásbíróság pedig testi sértés bűntettének kísérlete miatt jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre elítélte.

A sértett és a vádlott között 2018 májusában a féltékenység miatt veszekedés alakult ki, amely miatt a férfi bántalmazni akarta a nőt, azonban az akkor ugyancsak otthon tartózkodó egyik fiúk közéjük állt. Az asszony átszaladt a közelben lakó másik fiához, akinek elmondta a történteket. A vádlott rövid idő elteltével személygépkocsival a fia házához ment, magával vitt egy tőrkést, amivel hasba akarta szúrni a fiát, aki el tudott lépni, így a szúrást elkerülte. A fiú ekkor apja mögé került és két kézzel átfogta a mellkasát, majd – a korábban anyját védelmező – testvére is odaszaladt és végül sikerült kicsavarnia a vádlott kezéből a tőrt. Miután a vádlottat a fogásból elengedték, ő tovább szidalmazta a fiait és megöléssel fenyegette őket. A kedélyek kis idő múlva lenyugodtak és a férfi az autójával elhajtott a helyszínről.

 A gyilkosság napján, 2018. október 8-án a férj ismét vitatkozni kezdett a feleségével, majd az asztalról felkapott húsz centiméteres késsel többször megszúrta a nőt. A vádlott további 35 alkalommal szúrta meg a már földön fekvő áldozatot, aki a helyszínen meghalt. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetésekor felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt állt, továbbá azt is, hogy kapcsolati erőszakot is elkövetett. Enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy kevert személyiségzavarban szenved, amit igazságügyi szakértő állapított meg. 

 Az ítélet nem jogerős. Az ügyész három munkanap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig téves jogi minősítés, illetve enyhítés miatt fellebbezett.
 

Fotó: police.hu

Rendkívüli jogrend lépett életbe Magyarországon

BL SZERDA! FTC-JUVENTUS MA ESTE!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek