Egyetemi Élet
2023-10-02

Pattog a labda az Oláh Gábor utcán

A DEAC kosárlabdázói Andjelko Mandics vezetésével túl vannak a szezon előtti felkészülésen. Noha a jegyzőkönyvek kissé csalókák lehetnek, elszenvedett vereségek és győzelmek is állnak a fekete-fehérek neve mellett, kijelenthetjük, hogy az egyetemiek készen állnak a 2023/24-es bajnoki kiírásra.

 
A közönségkedvenc hátvéd, Polyák László román élvonalba igazolását követően nyáron Mócsán Bálint kapta meg a DEAC csapatkapitányi címét – kétségtelenül megérdemelten. Több fiatal tehetség is profi szerződést kapott, míg a légiós állomány is kicserélődött, egyetlen játékos, a méltán népszerű Djordje Drenovac kivételével. Az egyik legfontosabb szempont volt a lepattanó játék jelentős javítása. Rakeem Buckles leigazolásával a felkészülési meccsek során biztossá vált, hogy nagyot húzott e téren a fekete-fehér csapat, hiszen a többfunkciós magas ember a hárompontosokkal is kifinomultan bánik, de a palánk alatt is rutinosan mozog – a Zalaegerszegre távozó Tóth Ádám helyén. Aleksej Carev felfüggesztett szerződése miatt egy másik rutinos magas ember, az immár egészséges horvát Lovro Buljevic is Debrecenbe tette át székhelyét, így teljessé vált a keret.
 
Ami a felkészülést illeti, két tornán is részt vett a Mandics-csapat, mindkettőt a második pozícióban zárta, illetve több edzőmérkőzésen is túl vannak az egyetemi srácok. Két nagy rivális ellen is sikerült szoros végjátékot produkálni, bár mindkét alkalommal a vendéglátó ellenfél győzött, a játék határozottan szervezett képet mutatott. Szegeden is az utolsó negyed perceiben dőlt el a csata, míg az Olajbányász otthonában túlórára is kényszerültek a felek, hiszen a szintén jelentősen átalakult Szolnok rendes játékidőben aligha talált fogást hajdúsági ellenfelén.
 
 
A hazai publikum először szeptemberben találkozhatott a Debreceni Egyetem csapatával, amikor a MAFC vendégszerepelt az Oláh Gábor utcán, de a debreceniek imponáló és magabiztos győzelemmel örvendeztették meg szurkolóikat. Az utolsó edzőmeccsen pedig Fehérváron lépett pályára a csapat, ahol Deon Edwin 21 pontjával és az ezúttal kispadról érkező Drenovac 16 szerzett pontjával mutatós 85-80-as győzelmet ünnepelhetett a Debrecen.
 
Úgy fest, a védekezés és a támadás egyaránt összeállt, ez pedig határozottan biztató a kitűzött célok fényében. A szezonrajt ugyanis gyakorlatilag itt a nyakunkon. Szeptember 29-én, pénteken máris hazai csatával kezd a DEAC, az ellenfél az Oroszlány lesz. Egy héttel később pedig újra az Oláh Gábor utcán lesz feladata Neuwirth Bencééknek. Akkor a nagy rivális Kecskemét tesz látogatást városunkban.
 
Frissítés: Írásunk publikálása előtt lejátszották az első bajnokit. A DEAC rengeteg hibával játszott az Oroszlány ellen a szezon rajton, a vendégek pedig lekörözték a fekete-fehéreket, 59-80-as győzelemmel pedig hazavitték a két bajnoki pontot.
 
Barna Marci, fotó: deac.hu

A DEAC magabiztosan, 4–1-re győzött a DVTK II otthonában.

Kutatók Éjszakája 2023

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek