Egyetemi Élet
2023-03-09

Újabb sikeres Buzánszky-szezon

Február 15-én lejátszották a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa, illetve a Kozma Mihály Futsal Kupa döntő összecsapásait. A megmérettetéseknek a DESOK csarnok adott otthont. A sporteseményeket követően hagyományosan afterpartyn gyűltek össze a résztvevők levezetni a fáradalmakat, amely közös programot ezúttal a Koli Klubban tartottak.

A kiírásra tekintve, a döntő párosításokat illetően már az aranymeccsek előtt biztos volt, hogy sem a harmadosztályban, sem pedig a Kozma Mihály Futsal Kupán nem lesz címvédés a tavaszi menetelés után. A 2022-es tavaszi félévben ugyanis előbbi bajnokság trófeáját a Debrecen Redskins hódította el, míg a futsalosok között az A-MEN FC aratott magabiztos diadalt, ám ezúttal egyik alakulat sem volt ott az utolsó körben.
 
A döntőnapon, a DE futballünnepén részt vett többek között Dr. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, Prof. Dr. Bács Zoltán, az egyetem kancellárja, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség alelnöke, Prof. Dr. Jávor András, a DEAC elnöke és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a magyar futballhagyományok és Puskás-ügyek nagykövete.
 
 
Mozgalmas délutánra-estére volt kilátás, a találkozók 14 órakor kezdődtek. A női bajnokságot a Fókuszban Team FC nyerte. A férfiaknál pedig először a Divízió 3. döntőjében indult útjára a labda, hogy eldőljön a kérdés, vajon a Felrúglak LSL vagy a Kacsaúsztatók tagjainak nyakába kerül majd az aranyérem.
 
A Felrúglak mindkét félidőben gólt szerzett, és magabiztosan, 3-0-ra nyerte meg a harmadik vonal utolsó csatáját. A következő mérkőzést a Divízió 2. döntősei, a P’nathinaikosz és a Werdel Szépen vívták. Mielőtt azonban elhangzott a kezdő sípszó, a szervezők és a díszvendégek megkoszorúzták a DESOK csarnok előtt Buzánszky Jenő szobrát. A másodosztály legutolsó összecsapását a P’nathinaikosz nyerte. Harmadikként pedig a Kozma Mihály Futsal Kupa első helyének várományosai, a Jégkorszak FC és a Superliga címvédői, a Socca Hungary-Sinter FC futottak a játéktérre.
 
A Sinter a tavalyi Superliga után ezúttal a Kozmát is behúzta. A látványos és minőségi labdarúgást hozó tétmérkőzéseken túl természetesen különleges sporteseményeket is élvezhetett a tisztelt publikum, hiszen a gálamérkőzésen a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja egy barátságos „csata” erejéig farkasszemet nézett a Debreceni Egyetemi-Városi Közéleti Válogatottal. A debreceniek 8-1-re diadalmaskodtak.
 
A meccs félidejében a DEAC Cheerleaders egyedülálló showja köszöntötte a jelenlévőket a Debreceni Egyetem hagyományos futballünnepén. A tét nélküli, ám annál izgalmasabb gálamérkőzés után csupán kérdést állt még nyitva: ki lesz a 2022-es őszi szemeszter abszolút bajnoka, az élvonal, a Superliga győztese?
 
 
Ez esetben a címvédésre is jó esély mutatkozott, hiszen a trófeát tavasszal megnyerő Socca Hungary-Sinter FC a KMFK aranymeccse után az első osztály döntő megmérettetésén is érdekelt volt, mégpedig a LEFC Hungaria ellenfeleként. Félidőben 1-0-s Sinter-vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A második játékrészben kétszer is betalált a címvédő, a Lion Empiretől pedig csak szépítésre futotta. Bő 10 perccel a vége előtt 3-2 állt az eredményjelzőn a Sinter javára. A végén 5-2-re nyert a Socca Hungary-Sinter FC, címvédés történt a Superligában!
 
 
A ceremónia előtt Lomnici Zoltán mondott díszbeszédet, aki Szöllősi Györgyöt, Kozma Mihályt és Ifj. Buzánszky Jenőt külön köszöntötte a helyszínen. Az MVP, tehát a legértékesebb játékos Bodnár Márk lett.
„Halála után is él a szellemisége, és őt is köszönthetjük, hiszen ő a névadója ennek a bajnokságnak. Így Debrecen és Jenő bácsi neve egybefűződött, a város neve és a védőlegenda neve tehát egybefonódott.”A díjátadó ceremónia következett. A BJLEK fair play-díját a Löki kapta, míg a KMFK tornáján a Lokális Felmelegedés lett a legsportszerűbb gárda.
 
Miután pedig a DESOK-ban befejeződtek az események, a résztvevők a Koli Klubba, ismertebb nevén Kolkávba voltak hivatalosak a BJLEK afterpartyjára. Itt csocsó- és dartsbajnokságon is kipróbálhatták magukat a legbátrabbak, a nemzetközi foci hívei pedig a Borussia Dortmund – Chelsea Bajnokok Ligája mérkőzést is végig szurkolhatták.
 
No, persze szerda nem lett volna teljes Campus Party nélkül. Akik még az addigiaknál is nagyobb bulira vágytak, azok előtt nyitva állt a HALL kapuja, hiszen az új tanulmányi félév beköszöntével visszatért a Campus Party is, a nyitóalkalmon rögtön a méltán népszerű T.Danny fellépésével.
 
Barna Marci , fotó: Löki Viktor

Tóth Andi

A fiatalokra akarnak építeni

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek