Egyetemi Élet
2023-09-19

Telt házzal tért vissza a BIT’Z

A szeptember 11-12-i hétfő-kedden ismét megrendezték a Debreceni Egyetem négy kari minifesztiválját, a BIT’Z-et. Focival, főzéssel és sztárfellépőkkel is készültek a szervezők, a keddi napon pedig a telt ház táblát is ki kellett tenni a Víztorony kapujára.

A hétfői napon már reggel elkezdődtek a programok a Dóczy utcai sporttelepen, ugyanis hagyományosan focitornával indult a rendezvény. A megmérettetéseket egészen délutánig vívták a résztvevők, a legjobbak pedig érmet, oklevelet, illetve némi hangulatteremtő, ünnepi italt is hazavihettek. A folytatásban a Víztorony következett helyszínként. Bár a UDream tehetségkutató technikai okok miatt sajnos elmaradt ezúttal, a sörpadokon összegyűlt magyar és külföldi hallgatótársak hazánk ízletes és népszerű borait kóstolták, összesen négyféle tételt. Majd indult a buli. 

A nyitónapon a trap került terítékre az OTL jóvoltából. Színpadra állt AKC Misi, majd Ekhoe is, őket pedig OTL-dj követte, míg a Víztorony pincetermében PéGé alapozta meg a bulihangulatot. AKC Misi beszélt is nekünk Debrecenről, illetve jövőbeli terveiről.

“Semmi rosszat nem tudtam és nem is tudok soha mondani a cívisvárosról. Egyszer írtam egy posztot, hogy ha bármikor is csalódom Debrecenben, ne legyen a nevem többé AKC Misi, olyannyira bízom ebben a városban. A fellépések közepette pedig rendhagyó projekten dolgozunk. Egy színházi musical zenéjén Filóékkal. A darab Szendrey Júlia és Petőfi szerelméről szól, én pedig nagyon örültem a kihívásnak, amikor megkaptuk ezt a lehetőséget, hiszen rendkívül tisztelem az ilyesfajta történelmi személyeket.” - mondta az énekes. 

A parti hajnalig tartott, némi pihenőt követően kedden kora délután pedig már gyúltak a tüzek a Koli Klub (Kolkáv) mögött, kezdődött a főzés. A szervező karok gólyatábori csapatai igen széles “étlapot” alkottak. Többen a hagyományos, egyetemi főzések alkalmával választott étkeket készítették, így chilis babot, pörköltet, slambucot vagy gulyást.

Akadtak olyan alakulatok is, amelyek a szokatlanra vagy a különleges magyar konyhára voksoltak, akár a reggelitípusú rántottával (némi extrával, diópálinkával kiegészítve), akár a hagyományos, mégis kissé kisegészített slambuccal. A kora esti órákra kihunytak a lángok, megtartották az eredményhirdetést, a fények ismét a Toronyra mutattak. A koncertek egyértelmű sztárja ezúttal LilFrakk volt, akinek fellépésére minden jegy elkelt, a BIT’Z teltházat jelentett. Ismét hajnalig szólt a zene a Nagyerdei Víztorony nagyszínpadán és a pinceteremben is. Hatalmas sikerrel, nagy “zajjal” és “ízletes” programokkal tért vissza a BIT’Z 2023-ban.

B.M

Visszatértek a cseh, lengyel és román turisták Debrecenbe

Járóbottal ütött a mellette elhaladó autóra

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek