Egyetemi Élet
2023-08-23

Felkészülve a Gólyatáborokra - Ma indul az első turnus

Újfent megtartották a kari Hallgatói Önkormányzatok a Gólyatábort szokásosan megelőző, csapatvezetőválogató-felkészítő tábort Dombrádon. A különböző csapatépítő feladatokkal, programokkal és bulival is egybekötött napok ezúttal is hallgatók százait mozgatták meg.

A 2023-as Dombrádot augusztus legelejétől tartották, négy turnusban. Az első kört augusztus 4-én a GTK és a MÉK kezdte, augusztus 6-án pedig érkezett a váltás a BTK és az IK Hallgatói Önkormányzatával és leendő csapatvezetőivel. A harmadik menetben a TTK a ZK és az ÁJK csapata látogatott a szőke Tisza partjára, végül pedig a medikusok is birtokba vették a szállásokat.
A népes egyetemista tábor összesen több száz hallgatója vett részt az idei Dombrádon.
 
Az egész tábor lényege volt ezúttal is, hogy csapatépítő feladatokon, irányított, tematikus beszélgetéseken keresztül felkészüljenek a leendő csapatvezetők gólyáik iránti felelősségvállalásukra, és minden olyan élethelyzetre, amely előfordulhat a DE egyébként országosan is példásként emlegetett Gólyatáborában.
 
Az étkezést és ellátást a Debreceni Egyetemmel egyeztetve a Dombárd-Tiszapart Szórakoztató centrum biztosítja. A szálláshelyként szolgáló házak között pedig idén is üzemelt a már-már legendás „motel”, vagy épp a hordóházak. A különböző karok természetesen nem egységes program alapján dolgoznak, ki-ki a saját HÖK-je által megszervezett eseményeken vehet részt Dombrádon, ezúttal sem volt másképp.
 
A TTK-ZK-ÁJK turnusának résztvevői például főzéssel szerették volna közelebb hozni egymáshoz a csapattagokat, míg a BTK-IK szervezéséből nem hiányozhatott a legendás Tortúra sem. Az időjárás azonban nem volt kifejezetten kegyes a résztvevőkhöz, hiszen a Tisza vizében nem lehetett megmártózni a viszonylag hűvös levegő és az eső miatt.
 
Mindezektől függetlenül újabb eredményes, tanulságos Dombrádon vagyunk túl, és a tendencia azt mutatja, hogy évről-évre egyre több csapatvezető jelölt bizonyítja, hogy megérett a nagy feladatra, legyen szó már tapasztalt vezetőről, vagy újdonsült jelöltről.
 
Barna Marci
 
"Augusztus 23. és 26. között a négy, orvos- és egészségtudományi képzéssel foglalkozó kar mellett az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar, a Műszaki Kar, a Természettudományi és Technológiai Kar, valamint a Zeneművészeti Kar kezd. Ezekben a napokban több mint ezer elsőéves fordul majd meg a Debreceni Egyetem területén.
A második időpont augusztus 29. és szeptember 1. között lesz, akkor a Bölcsészettudományi Kar, az Informatikai Kar, a Gazdaságtudományi Kar, valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar több mint ezer leendő hallgatóját fogadják a gólyatáborban."

Csökkent az euróövezet gazdasági teljesítménye augusztusban

Három hazai meccsel kezdjük a bajnokságot

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek