Egyetemi Élet
2023-07-28

Ki örömében, ki bánatában – kihirdették a felvételi ponthatárokat

Ezúttal rendhagyó helyszínen, az időpontbeli csúszás miatt nem a Campus Fesztiválon, hanem július 26-án a Teniszkében tartották a Debreceni Egyetem felsőoktatási ponthirdető partiját. Az esemény igen népszerű volt, noha nem csupán az alkalom, de a helyszín miatt is.

Már este hat órától jelentős számú leendő és jelenlegi hallgató gyűlt össze a Teniszkében és annak terebélyes teraszán, hogy a feszült várakozás után kiderüljön, ezúttal milyen ponthatárokkal lehet bekerülni a különböző, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Kiváló hangulatban kezdődött az este, hét óra körülre pedig teljesen megtelt a terasz. Egy órával később pedig a speaker együtt számolt vissza a jelenlévőkkel. Amikor pedig a visszaszámlálás véget ért, a Dóczy utca óriáskivetítőjént egymás után jelentek meg a különböző szakok nevei, mellettük pedig az elérendő ponthatár. A Debreceni Egyetemhez érkezve kapták fel a legtöbben a fejüket, majd megannyi immár újdonsült hallgató örömkönnyeket hullatott, ám akadtak olyanok is, akiknek sajnos csalódniuk kellett.
 
 
Végeredményben pedig rekordot döntött a Debreceni Egyetem. Idén több mint nyolcezer elsőéves kezdi meg tanulmányait egyetemünkön, a csaknem tizenegy és félezer jelentkezőből.
 
Legtöbben ezúttal is az orvos- és egészségtudományi szakterületek képzéseit célozták meg, több mint ezerötszázan, ezüstéremmel a gazdaságtudomány zárt, a maga több mint ezerháromszáz elsősével, míg a harmadik legnépesebb tábort a pedagógusképzésre jelentkezők alkotják 1048-an. Ponthatárok tekintetében a jogász szak emelkedett ki a legmagasabb számmal, erre a képzésre minimum 465 egységet kellett összegyűjteni a bejutáshoz.
 

Tököcske

Soha nem látott felvételi rekord a Debreceni Egyetemen

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek