Egyetem Tér
2024-04-13

MÜZLI: a döntések háttere

Fiatalok a technikai fejlődés középpontjában és az online térben, karrierutak és válaszutak – ezek a központi témái a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet dupla rendezvényének.

Április 17-én, szerdán a Learning Centerben a MÜZLI Pódiumon és az Alumni Party-n közvetlenül kérdezhetik az egykori és jelenlegi hallgatók a mesteroktatókat.

A Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet (MÜZLI) Pódium rendezvényének vendégei minden esetben a nemzetközi gazdasági élet meghatározó vállalatainak topvezetői. A tavaszi félévben a Pódium vendége Papp László, a Debreceni Egyetem egykori hallgatója, az i-Tango Kft. tulajdonos ügyvezető igazgatója, a Gartner magyarországi és bulgáriai képviseletének vezetője.

- A Pódium fókuszában a fiatalok és az őket körülvevő, folyamatosan változó technológiai, digitális világ áll. Papp Lászlóval Ferik Attila, az ArisGlobal leköszönő európai mérnöki és termékszállítási senior igazgatója, mesteroktató beszélget. Azon kérdésekre keresik a választ, hogy milyen fejlődésen ment keresztül a technológia az elmúlt években, ez áldás vagy átok? Hogyan befolyásolja a digitális világ az ifjúság mindennapjait, kommunikációját, kapcsolatait, munkavállalási szokásait, egészségét, mentális szokásait? Milyen kihívást jelent a fiatalok számára az online biztonság, adatvédelem? Hogyan lehetne hatékonyan felkészíteni a fiatalokat az új technológiák és digitális készségek használatára a jövő munkaerőpiacán – mondta a hirek.unideb.hu-nak Boros József, a Debreceni Egyetem Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet koordinátora.

A MÜZLI mesteroktatói között többen komoly karrierváltási elhatározást hoztak az elmúlt időszakban. A MÜZLI Pódiumot követően, az Alumni Party-n mesélnek döntéseik hátteréről a neves mesteroktatók.

- Különböző szakterületek, nagy szervezetek vezetése, hasznos releváns tanácsok és aktuális karrierváltások is terítékre kerülnek. Központi kérdés lesz, hogy hogyan juthat egy meghatározó vállalat felső vezetője arra a döntésre, hogy a felépített pozícióját újabb kihívások reményében felváltsa – tette hozzá .

A MÜZLI Alumni Party-n Ascsillán Endre, a MÜZLI vezetője, a GE Vernova Steam Power I Nuclear New Build globális stratégiai és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetője és üzletfejlesztési vezetője, Lencsés Gergő, a GE korábbi globális ellátási lánc-vezetője, Bertalan Zsolt, az MVM Zrt. volt technológiai és innovációs igazgatója, Ferik Attila, az ArisGlobal egykori európai mérnöki és termékszállítási senior igazgatója, Dezső Attila, a Cerha Hempel Dezső és Társai Ügyvédi Iroda alapító jogásza, valamint Ino Mirkovic hegedűművész, az UNESCO nagykövete válaszol a kérdésekre.

A rendezvény nyelve angol. Az esemény ingyenesen látogatható, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. https://forms.gle/qmyhtmYb8NbwNmLC6

További hasznos információkért, a MÜZLI mesteroktatóinak megismeréséért keressék fel és kövessék a MÜZLI közösségi média platformját: https://www.instagram.com/de.muzli/

A technológiai fejlődéssel új biztonsági kockázatokra is fel kell készülni

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek