Egyetem Tér
2024-03-11

Itthon is nyertek a labdarúgók

Idei első hazai mérkőzésén begyűjtötte a három pontot a Debreceni Egyetem focicsapata. Nyertek a női futsalosok is, ugyanakkor a férfi együttesünk kikapott. Két vereséggel kezdtek az Erste Liga negyeddöntőjében a jégkorongozók, pont nélkül maradtak a kosárlabdázók és a kézilabdázók.

Jégkorong
Nem sikerült jól az Erste Liga negyeddöntőjének első két mérkőzése a Ferencváros ellen, hiszen mindkét, Tüskecsarnokban rendezett Erste Liga-találkozót elvesztette a DEAC. A pénteki összecsapáson egy szoros, 3-2-es vereség született, ám másnap a zöld-fehérek már simábban, 6-1-re nyertek, így összesítésben ők vezetnek 2-0-ra a négy győzelemig tartó párharcban. A második találkozó után Berta Ákos pályaedző értékelt.

- Az első harmad eredmény szempontjából ugyan kiegyensúlyozott volt, de túl sok kiállítást szedtünk össze. Nem igazán érkeztünk meg a meccsbe, és ezt a Fradi a második harmad elején könyörtelenül ki is használta. Péntekről a jó dolgokat nem igazán tudtuk átmenteni, olyan, mintha a fél csapatunk még nem érkezett volna meg a rájátszásba, ami pedig egy teljesen más kávéház. Ha eladjuk a korongot a saját harmadunkban, főleg az alapszakaszgyőztes ellen, akkor ez a vége. De utána sem tudtunk előrelépni, felvillantani valamit, nem sikerült a hiányzók helyére belépni, többet kellett volna vállalni. A második harmadban is egy kicsit elbújtunk, a harmadikban pedig próbáltuk menteni a menthetőt, hiába. Sokkal jobbak voltak a hazaiak, megérdemelt az ekkora különbségű győzelmük is. Kicsit magára hagytuk a kapusunkat, aki mellett egy 18 éves játékos nyújtotta a legjobb teljesítményt az egész csapatból, ez is egy jelzés, hogy néhány embernek fel kellene ébrednie, mert ez már a rájátszás. Bízunk benne, meg tudjuk mutatni hazai pályán, mire vagyunk képesek, amivel elnyújtjuk egy kicsit még ezt a szériát – összegzett Berta Ákos.

Kosárlabda
Tizenöt pontos, 66-51-es vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata hazai pályán a Tippmix Férfi NB I. A 23. fordulójában a Zalakerámia ZTE KK ellen. A vendégek végig kézben tartották a mérkőzést, amelynek köszönhetően hazavihették a pontokat.

- Bátrabban és összeszedettebben játszott a ZTE, mi pedig túl sokat gondolkoztunk a parketten. A dobószázalékunk borzasztóan alacsony volt, a pontjaink nagy részét a jó helyzetekből szereztük, majd nehezebb megoldásokat kerestünk, melyek nem mentek be, így elindultunk lefelé a lejtőn. A kapott hatvanhat ponttal nincs probléma, ellenben hazai pályán ötvenegyet szerezni kritikán aluli. Ismét a saját dolgunkat nehezítettük meg, amikor volt lehetőségünk javítani, mi nem éltünk vele. Ezen már nem tudunk változtatni, van még három mérkőzésünk, megyünk tovább. Köszönjük a szurkolóknak a támogatást, sajnos ma nagyon gyenge szinten, nem a megfelelő koncentrációval játszottunk – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A DEAC férfi futsalcsapata péntek este az MVFC otthonában vizitált az NB I felsőházának negyedik fordulójában. A drukkerek vélhetően sokáig fognak emlékezni erre a megyei rangadóra, amely rengeteg fordulatot tartogatott. A berettyóújfalui csapat gyorsan kétgólos előnyre tett szert, ám az egyetemi gárda hősiesen küzdött, és a szünet előtt már 5-2-re vezetett. A második játékrész újabb csavarokat hozott, a hazaiak 5-5-re módosították az eredményt, majd a lefújás előtt a győztes találatot is megszerezték.

A lányok is rangadót játszottak az NB I-ben. Quirikó Vivien együttese a Tolnát fogadta a DESOK-ban, ahol 3-1-es hazai sikernek örülhettek a kilátogató szurkolók.

Labdarúgás
Az egy héttel ezelőtti, Újpest II elleni idegenbeli siker után idei első hazai mérkőzését játszotta a DEAC labdarúgócsapata. A Dóczy utcai sportcampuson rendezett NB III-as bajnoki találkozó első félideje gól nélkül zárult, majd a szünet után egy kiállítás miatt megfogyatkoztak a vendégek. Ezt követően nem kellett sokat várni a hazai gólra, Herczku Alex révén megszerezte a vezetést a DEAC, majd az újonnan igazolt Tóth Dániel is betalált. A REAC a hajrában szerzett egy gólt, de ez csak a szépítésre volt elég, a Debreceni Egyetem gárdája 2-1-es győzelmet aratott.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata szombat este azzal a Budai Farkasokkal csapott össze, amely az előző idényben még az NB I-ben szerepelt. A DESOK-ban rendezett találkozón a hazai drukkerek döbbenten nézték, ahogy kedvenceik rövid idő alatt nagy hátrányt szednek össze. Később sikerült felzárkózni, de a vendégek nem engedték ki a kezükből a mérkőzést, 27-23-as győzelmet arattak.

Szakmai Szombat a GYGYK-n

Workshop a publikációs stratégiákról

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek