Egyetem Tér
2023-12-08

Huszonöt éves jubileumot ünnepel a Campus

Negyedévszázada íródik a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. sikertörténete, melyben a Debreceni Egyetem és a város támogató szövetségben van jelen hosszú évek óta – hangzott el a jubileum kapcsán rendezett csütörtöki ünnepi eseményen a Lovardában.

Fennállásának huszonöt éves jubileumát ünnepelte a cég, mely az elmúlt évtizedekben olyan nagyszabású debreceni rendezvények megvalósításában vállalt főszerepet, mint például a Campus Fesztivál, a Zamat Fesztivál vagy a Debrecen Drive. A Lovardában rendezett eseményen Páll László, a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. egyik ügyvezetője köszönetet mondott a cégnek nyújtott támogatásért az egyetem és a város vezetőinek, a cég partnereinek és munkatársainak. 

- Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy hittek és bíztak bennünk. Fiatalon a szívünk és a lelkesedésünk vitt minket előre és amit ígértünk, azt teljesítettük. Most is csak azt tudom mondani, hogy ugyanazzal az alázattal folytatjuk a munkát, ahogyan huszonöt éve elkezdtük és ami eljuttatott bennünket idáig – fogalmazott az ügyvezető.

A siker titka nem más, mint a kölcsönös bizalom és az, hogy mindenki ugyanazért a célért dolgozott az első pillanattól kezdve – vázolta Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, aki szerint a cég eredményei több szempontból egyedülállók és példamutatók.

- Egy nagy közösséget, egy igazi családot alkotnak azok, akiknek közük volt az elmúlt huszonöt évhez. Valójában ez a történet harminc éve kezdődött, amikor a felsőoktatásban megszűntek a hallgatói képviseletek és megjelentek a hallgatói önkormányzatok. Az volt a célunk, hogy olyan képviseletet hozzunk létre, mely lehetővé teszi a szabályozott körülmények között, elszámolható módon történő működést, és így a rendezvények szervezését. Olyan hátteret akartunk adni a debreceni felsőoktatásnak, ahova tartozni akarnak a fiatalok. Ennek érdekében hoztuk létre 1998-ban a Campus Kft-t. Az igazi fordulópontot az jelentette, amikor a cég ötven százalékos tulajdonrésze az államtól a Debreceni Egyetem Fejlesztéséért Alapítványhoz került, lényegében ebből a struktúrából indult ki később a hazai egyetemek modellváltása is. Ugyanígy nagy eredmény az is, hogy a cég 2004 óta változatlan ügyvezetéssel működik. Most már a Debreceni Egyetem is alapítványi fenntartású, párhuzamosan az általunk létrehozott rendszerrel, mely reméljük, hogy még nagyon sokáig sikeres lesz – tette hozzá a kancellár.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora köszöntőjében kiemelte: Debrecen sajátossága, hogy a célokat nem csak megálmodják, hanem el is érik, ennek a mentalitásnak köszönhető ez a mostani eredmény is.

 - Amikor huszonöt évvel ezelőtt Debrecenbe hívtak farmakológus professzornak, akkor indult a Campus Kft. is. A legelejétől kezdve azt tapasztaltam, hogy amit Debrecenben elterveznek, azt meg is csinálják. Nagyon sokszor hangzik el, hogy a fejlesztések a város és az egyetem támogatásával valósulnak meg, de valójában az az igazság, hogy a Debreceni Egyetem és Debrecen önkormányzata egymást segítik, ennek az együttműködésnek lett az eredménye a Campus Kft. Nagyon sok minden megváltozott huszonöt év alatt, de ami ebben a negyedévszázadban történt, annak tényleg lehet örülni és van mit ünnepelni – jelentette ki Szilvássy Zoltán.

Köszöntöm a Campust a huszonötösök klubjában – kezdte beszédét Papp László. Debrecen polgármestere úgy látja: ma már elképzelhetetlen lenne a város és a helyi kulturális vérkeringés a cég nélkül.

- A Campus olyan a város életében, mint egy rockzenekarban a dobos, aki az ütemet, a ritmust adja. A Kft. új irányokat mutatott, az egyik legjobb marketingeszközzé, motiváló erővé vált a városban, és tartalommal tölti meg Debrecen tereit. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek a sikertörténetnek – hangsúlyozta a polgármester.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő szerint a Campus mindvégig egyedülálló módon fejlődött és vált meghatározó tényezővé nemcsak Debrecen, hanem az ország kulturális palettáján.

- Sejthető volt, hogy a cég nagyra lesz hivatott. A Campushoz unikális eredmények köthetők, egy egyetemi diákközösségből hosszú távon egy egész város kulturális életét meghatározó vállalat jött létre, melynek sikerét sok más város megirigyelte. A siker titka az, hogy az érintett szereplők mindig támogató szövetségben dolgoztak – mondta Kósa Lajos.

A Campus Nonprofit Közhasznú Kft. nem csupán az eddigi sikereiből él, hanem hosszú távon tervez, amihez kellő gazdasági stabilitással és erős jövőképpel rendelkezik – vetítette előre Miklósvölgyi Péter ügyvezető.

- Egyetemistaként azt a célt tűztük ki, hogy változtatunk Debrecen kulturális életén, megpróbáljuk izgalmasabbá tenni azt. Huszonöt év tapasztalattal felvértezve érdemes nagy terveket szőni. A jövőképünk jó, a nagyrendezvényeink sikeresek, a Campus a második legnagyobb létszámú hazai fesztivál, a Debrecen Drive és a Zamat Fesztivál is több tízezres látogatószámmal büszkélkedhet. Az ország legjobb egyetemén, egy rendkívül motiváló környezetben dolgozhatunk, és ezt a pozitív energiát szeretnénk a saját eszközeinkkel támogatni – mondta. 

A csütörtöki ünnepségen különleges premiert is láthattak a résztvevők, ezen az estén mutatták be először a 2024-es Campus Fesztivál beharangozó kisfilmjét. 

Sajtóközpont - BZ

Esély nyílik a visszavágásra

Debreceni rangadó a DESOK-ban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek