Egyetem Tér
2022-03-10

Lezárult a Debreceni Egyetem oktatásfejlesztési programja

Sikeresen zárult a Debreceni Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében című projekt. Az utóbbi 5 évben közel 4 milliárd forint támogatásból valósulhattak meg az egyetemen olyan tevékenységek melyekkel csökkent a felsőoktatásban résztvevők lemorzsolódása és számos tevékenység járult hozzá a korszerű jelenléti és távoktatás kialakításához.

A Debreceni Egyetem történetének legnagyobb oktatásfejlesztési programját hajtották végre az elmúlt időszakban, mondta el Bartha Elek a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese és egyben a projekt szakmai vezetője a zárórendezvényen. Hozzátette, hogy az egyetemről a 14 kar mind részese volt a fejlesztési programnak, ezen kívül pedig további szervezeti egységek is bekapcsolódtak, példaként említette a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárat és a Nemzetközi Oktatási és Képzési Központot, mindent egybe véve ez az egyetem oktatáshoz kapcsolódó teljes tevékenységi spektrumot magába foglalja.

A projekt keretében tantárgyfejlesztések, a hallgatók bevonásával tananyagfejlesztések valósultak meg, továbbá jelentős mértékű előrelépés történet az egyetemi oktatók képzésében is. A 3,928 milliárd forintos keretből több, mint 800 millió forintot fordítottak oktatást segítő eszközpark beszerzésére, valamint további beruházásokra.

A rektorhelyettes itt megemlítette a Szenior Egyetemet, mely az idősebb korosztály körében hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen évről-évre több százan vettek részt ezen a képzésen, de ezek közé sorolta a külföldi nemzetközi hallgatók toborzását is.

Az egyetem stratégiájában kulcsfontosságú szerepet játszik, hogy figyeljenek az oktatás minőségére és minden téren próbálják azt fejleszteni. A most lezárult projekt ennek a megvalósításában hatalmas segítség volt.

A számadatokat tekintve pedig sikerült a felsőoktatásban résztvevők lemorzsolódást is csökkenteniük, hiszen az elmúlt 5 év alatt 18%-kal csökkent ezeknek a száma, ez pedig nagyban köszönhető a projekt keretében megvalósult mentortevékenységeknek és felzárkóztatótréningeknek, zárta beszédét a program vezetője.

750 doboznyi segélyadomány

Korszerű szakellátás a Klinikán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek