Egyetem Tér
2023-10-09

Felálltak a padlóról

Kijavította az első fordulóban elszenvedett nagyarányú vereséget a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Nyertek a kézilabdázók és a női futsalosok is. A labdarúgók és a röplabdázók vereséget szenvedtek hétvégén.

Kosárlabda
Nyolcpontos, 79-71-es győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 2. fordulójában hazai pályán a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét felett. A Debreceni Egyetem gárdája a nagyszerű első félidei teljesítményének köszönhetően komoly előnyt épített ki, melyet kiváló csapatjátékkal sikerült is végigvinnie, kijavítva ezzel a nyitó fordulóban elszenvedett nagyarányú vereséget.

- Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, főként az előző mérkőzésünk után. Mentálisan sokkal jobbak voltunk, mint az OSE ellen, úgy álltunk ki, ahogy kell, csapatként játszottunk és mindenkinek volt jó időszaka. A védekezésünk is a helyén volt, és a helyzeteink nagy részét szépen kidolgoztuk. A munka folytatódik, megyünk tovább! – jelentette ki Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A DEAC női futsalcsapata szombat délután a Budaörs elleni hazai meccsen folytathatta győzelmi sorozatát. Quirikó Vivien tanítványai az ezt megelőző négy bajnokijukat egyaránt megnyerték, ezzel szemben a Pest vármegyeiek pont nélkül álltak a kezdő sípszó pillanatában. A papírforma nem borult, a DEAC 7-0-s győzelmet aratott.

Röplabda
Nem sikerült jól a férfi röplabdacsapat rajtja az Extraligában. Fodor Antal legénysége Willian és Marlon nélkül lépett pályára a tavaly még NB I-ben szereplő Szeged ellen a DESOK-ban. A két kulcsember hiányát megérezte a DEAC, amely meglepetésre 3:2-es vereséget szenvedett.

Labdarúgás
A veretlen és a tabellát vezető Putnok FC látogatott vasárnap délután a Dóczy utcai sportcampusra az NB III Északkeleti csoportjának 10. fordulójában. Ebből is sejthető volt, hogy nem várt könnyű feladat a DEAC labdarúgóira, és ez be is bizonyosodott, ugyanis a vendégek 4-1-es győzelmet arattak.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdacsapata péntek este a Budai Farkasok otthonában vizitált. Egyik együttesnek sem sikerült jól a legutóbbi meccse, ugyanis az előző idényben még az NB I-ben érdekelt Pest vármegyeiek Szegeden maradtak alul, míg Mándi Norbert legénysége nagy előnyt herdált el a Mezőkövesd ellen, és végül csak egy egységgel gazdagodott. A végig szoros találkozón a DEAC 32-30-as győzelmet aratott, ennek köszönhetően feljött a hatodik helyre.

 

Andrea Bocelli jövő novemberben az MVM Dome-ban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek