Egyetem Tér
2023-10-03

DE-delegáció a NeurotechEU konferenciáján

A Debreceni Egyetem küldöttsége is részt vesz az idegtudományok fejlesztésére alakult NeurotechEU európai egyetemi együttműködés csúcstalálkozóján Törökországban. A Bodrumban tartott háromnapos tanácskozáson elsősorban a műszaki képzések és az idegtudományok kapcsolódási lehetőségeiről, illetve a robotikáról lesz szó.

Komoly delegációval képviselteti magát a Debreceni Egyetem (DE) az idegtudományok fejlesztését, népszerűsítését célzó európai egyetemi együttműködés, a NeuortechEU csütörtökig tartó csúcstalálkozóján Bodrumban. A szervezetben jelenleg kilenc európai felsőoktatási intézmény vesz részt.

A Debreceni Egyetem 11 tagú küldöttségét Bartha Elek oktatási rektorhelyettes vezeti. A debreceni szakemberek többsége a Műszaki Kar munkatársa, de más karok is képviseltetik magukat.

Mivel a vendéglátó Bogazici University a műszaki képzések terén a legerősebb, az Égei-tenger partján sorra kerülő tanácskozás napirendjén kiemelt helyen szerepelnek a műszaki területek és az idegtudományok találkozási pontjai, illetve a robotika jövője.

 

Praetorosok ünnepnapjai

Debrecziner Septemberfest

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek