Egyetem Tér
2021-11-30

Újabb fejlesztés a sportcampuson

A Dóczy utcai sportpálya főlelátójának átalakításával és bővítésével folytatódik a Debreceni Egyetem sportinfrastruktúrájának fejlesztése. Kívül-belül egyedi, az oktatást is segítő korszerű épületegyüttes épül a sporttelepen nettó 1,3 milliárd forintból 2022 év végére. A bontás a napokban kezdődött.

A Debreceni Egyetem számára kiemelt fontosságú a sporttudomány, melynek erősítésére az intézmény több mint 15 éve országosan egyedülálló sportstratégiát dolgozott ki. A DEAC ugyancsak meghatározó szerepet tölt be a DE életében, az ország egyik legrégebbi és immár legnagyobb egyetemi sportklubja az eredményesség mellett az egyetemmel együtt infrastrukturális szempontból is folyamatosan fejlődik.

A Dóczy utcai sportcampus fejlesztése a következő ütemben a központi műemléki jellegű épület korszerűsítésével, bővítésével folytatódik. November végén kezdték meg a terület előkészítését és a bontási munkákat. A rekonstrukció a Bíró és társa építésziroda tervei alapján a Dryvit Profi Kft. kivitelezésével valósul meg.

A fejlesztésnek köszönhetően a központi épület mindkét oldalról új szárnnyal bővül, kívül és belül egyaránt különleges és egyedi lesz. Az új, háromszintes épületrészek a tervek szerint több mint 1100 négyzetméter új építésű hasznos alapterületen tantermeknek, irodáknak, öltözőknek, raktárhelyiségeknek, mosodának, közösségi tereknek adnak majd helyet, emellett megújul a 400 négyzetméteres lelátó és öltözői is. A beruházás a tervek szerint 2022 őszére készülhet el.

A bontási munkák ideje alatt a DEAC Sporttelep továbbra is zavartalanul működik, csupán a megközelítésben vannak változások. A lelátó épületben lévő öltözői funkcióik kiváltására a kivitelezés időtartamára konténereket telepítettünk a füves pálya északi oldalán – mondta el Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Több fejlesztés történt az elmúlt időszakban a Debreceni Egyetem Dóczy utcai sportcamusán: lefedték a sportpálya lelátóját, ahova új székeket szereltek fel, korszerűsítették a világítástechnikát, működésbe helyeztek egy új, 24 négyzetméteres, forgatható eredményjelzőt, az egyik kapu mögött egy különleges, helyben öntött gumiburkolattal (EPDM) ellátott, futballspecifikus fitneszparkot alakítottak ki, valamint folyamatban van egy 10 pályás Petanque Park kialakítása is.

 

 

Sajtóiroda - BZ

Jó hírek olvashatók ki a debreceni szennyvízadatokból

TDK: ifjú kutatók tanácskoztak a TTK-n

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek