Egyetem Tér
2023-09-21

Külügyi Börze: kézzel fogható közelségben a külföldi ösztöndíjak

Kiírták a 2023/2024-es tanév pótpályázatait az Erasmus+ program keretében, amelynek támogatásával a tavaszi félévben utazhatnak külföldi részképzésekre, illetve a teljes tanév során szakmai gyakorlatra a Debreceni Egyetem hallgatói. Az oktatók és munkatársak számára is újból megnyílt a pályázati felület – hangzott el a XXV. Külügyi Börze megnyitóján a Főépületben.

A Nemzetközi Iroda és a DEHÖK Külügyi Bizottsága által szervezett információs rendezvény célja minden évben az, hogy bemutassa a külföldi mobilitási ösztöndíjak széles választékát, amely a Debreceni Egyetem valamennyi diákja és oktatója számára elérhető.

Az idei börzén 15 kiállító vett részt. Az Erasmus-program mellett többek között a DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst), a Campus France, a Fulbright, a Visegrad Fund, a CEEPUS, az ISEP programok és államközi szerződések által biztosított külföldi ösztöndíjakat, valamint mobilitási lehetőségeket ismerhették meg a Főépület kerengőjében.

- A Debreceni Egyetem nemzetközi beágyazódása kiemelten fontos. Intézményünk a Kárpát-medence legnagyobb nemzetközi hallgatói közösségével rendelkezik. Emellett az is meghatározó, hogy a hallgatók, oktatók és kutatók lehetőséget kapjanak a külföldi kapcsolattartásra, a nemzetközi szakmai tapasztalatszerzésre. Az egyetem oktatóinak és kutatóinak külföldi kapcsolatrendszere alapfeltétele az intézmény képzésfejlesztésének. A Külügyi Börze már több mint két évtizede szolgálja ezeket a célokat – mondta Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a szerdai rendezvény megnyitóján.

Az eseményen az ösztöndíj-lehetőségek mellett a hallgatók tájékozódhattak a szakmai gyakorlatokról és a nyelvtanfolyamokról is, személyesen egyeztethettek a különböző szervezetek képviselőivel.

- Az egyetem multikulturális környezete és az elmúlt 25 évben felépített Erasmus-kapcsolatrendszer biztos hátteret nyújt a mobilitási programjaink, így az Erasmus-program folytatásához. Több mint 400 partnerintézménnyel van aktív Erasmus-szerződése a Debreceni Egyetemnek a 2021-2027 közötti programciklusra. Jelenleg a 2022-es Erasmus-forrásokból gazdálkodunk, amelyet állami támogatással kiegészítve finanszírozzuk a hallgatók folyamatos kiutazását. A szervezetek kínálatában mindenki megtalálhatja az ideális, a szakmai előmenetelét támogató ösztöndíjat, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy pályázzon – tette hozzá Jánosy Orsolya, a Nemzetközi Iroda vezetője.

A Nemzetköz Iroda által kiírt őszi pótpályázati lehetőségek az alábbi linkeken érhetők el. A szakmai gyakorlatok pályázatának beadása folyamatos, míg a tanulmányi és oktatói, valamint képzési célú pályázatok határideje október 1.

Hallgatói tanulmányi pályázat: https://internationaloffice.unideb.hu/erasmus-ka131-palyazati-felhivas-…
Hallgatói szakmai gyakorlat: https://internationaloffice.unideb.hu/erasmus-ka131-modositott-palyazat…
Oktatói pályázat: https://internationaloffice.unideb.hu/ka131-erasmus-palyazati-felhivas-…
Munkatársak képzési pályázata: https://internationaloffice.unideb.hu/ka131-erasmus-palyazati-felhivas-…

 

 

Sajtóközpont-ÉE

Új dallal és a hozzá tartozó videóklippel jelentkezett a Tankcsapda

Kossa György: védeni kell az egyetem tudásbázisát

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek