Egyetem Tér
2023-09-04

Jubilánsait köszöntötte az agrárkar

A jogelőd Debreceni Agrártudományi Főiskolán ötven és hatvan évvel ezelőtt végzett agrármérnökök vehették át jubileumi diplomájukat pénteken a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán. Az ünnepségen 62-en kaptak arany, 19-en pedig gyémánt díszoklevelet.

A Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán rendezett ünnepségen Harsányi Endre agrár- és élelmiszertudomány fejlesztéséért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettes és Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) dékánja adta át az arany-, illetve gyémánt diplomákat az ötven, illetve hatvan évvel ezelőtt végzett évfolyam mérnökeinek.

- Jubileumi oklevelük kiadásának kezdeményezése azt jelzi, hogy mindannyiuk szívében máig él egykori Alma Materük, örömmel emlékeznek az egyetemi éveikre, egykori évfolyamtársaikra, oktatóikra. Megtisztelő, hogy leveleikben olyan egyetemi emlékek kerültek elő, amelyekben hála és köszönet sejlik egykori oktatóik felé, akik segítették pályafutásuk elindítását. Önök becsülettel helyt álltak az élet különböző területein és egykori esküjükhöz híven a legjobb tudásuk szerint, odaadó munkával szolgálták évtizedeken át a magyar mezőgazdaságot. Munkásságuk alapján mindannyian kétséget kizáróan kiérdemelték jubileumi oklevelüket – mondta ünnepi beszédében Stündl László.

A dékán felidézte, hogy 155 éves a debreceni agrár-felsőoktatás, ahol kiváló gazdasági és agrárszakemberek generációi nevelkedtek. Ma több mint 1800 hallgató tanul a kar magyar és angol nyelvű képzésein.

A MÉK Hallgatói Önkormányzatának nevében Fodor Flóra egyetemi hallgató köszöntötte a jubileumi diplomásokat, a díszoklevelek átadását követően pedig Mihók Sándor aranydiplomás agrármérnök, a kar professzor emeritusa emlékezett az évtizedekkel ezelőtt az egyetemen töltött évekre.

A jubileumi diplomások a hagyományoknak megfelelően díszoklevelük mellé a kar által összeállított jubileumi évkönyvet is megkapták emlékül.

Sajtóközpont - ÉE

Világkupagyőztes Osváth Richárd!

Zootábor!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek