Egyetem Tér
2023-03-25

Az ipar jövőjéről Az Ipar Napjain

Szakkiállítás és konferenciasorozat várja azokat, akik részt vesznek a március 29-én, szerdán kezdődő három napos debreceni Az Ipar Napjai című rendezvénysorozaton. Egyebek mellett a Debreceni Egyetem Műszaki Karának képzéseit, ipari kapcsolatait és a városi önkormányzat gazdaságfejlesztési terveit is bemutatják.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara (MK) és Debrecen Önkormányzata immár hét éve közösen rendezi meg Az Ipar Napjait. A programok idén március 29-én, szerdán a Nagyerdei Stadionban egy szakembereknek szóló konferenciával kezdődnek, ahol a város polgármestere, az MK dékánja, valamint a Debrecenben jelen lévő olyan nagy cégek képviselői, mint a BMW, a Beckhoff, a Halms, az FAG és a Vitesco a helyi iparfejlesztést közvetlenül érintő eredményeiket és terveiket ismertetik.

Az Ipar Napjai részeként a Nagyerdei Stadion Halljában szabadon látogatható műszaki szakkiállítás nyílik, ahol több mint 30 iparvállalat számos ipari újdonságot, érdekességet mutat be. A szerdán reggel 8-től, délután 5-ig, csütörtökön pedig szintén reggel 8-tól délután 2-ig tartó rendezvényre középiskolásokat és egyetemi hallgatókat is várnak a szervezők, mert olyan vállalatok is jelen lesznek, akik ennek a korosztálynak is tudnak munkát kínálni.

- A szakkiállítás célja, hogy Debrecen közössége, a Műszaki Karon tanuló mérnökhallgatók, a középiskolákban és a szakképzésben műszaki területet választó diákok elsőkézből tájékozódjanak a debreceni ipar és cégek fejlesztéseiről, terveiről. Nemcsak újdonságok, hanem a közelmúlt eredményei is láthatóak lesznek – ismertette a hirek.unideb.hu-val Husi Géza, az MK dékánja.

Az Ipar Napjai csütörtökön a DE MK Ótemető utcai épületében folytatódik, ahol mechatronikával, menedzsmenttel és a járműmérnöki tudománnyal kapcsolatos témákban tartanak szakmai előadásokat, utóbbit online formában.

Pénteken Kihívások és tanulságok a menedzsment területén címmel rendeznek konferenciát a Műszaki Karon. Ezen kutatóknak, egyetemi oktatóknak, BSc-, MSc-, PhD-hallgatóknak és gyakorló szakembereknek kívánnak lehetőséget teremteni a menedzsment területtel kapcsolatos új eredményeik bemutatására, valamint kapcsolatok építésére, ápolására.

Hatvan év 60 debreceni dala 12. rész

Ferenc pápa tovább szigorította az egyházon belüli visszaélésekre vonatkozó szabályokat

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek