Egyetem Tér
2023-08-07

Sportolással jótékonykodtak

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai Osztályát támogatják a pénteki Jótékonysági Fitness Fiestán befolyt összegből. A több mint 150 ezer forintból a részlegen kezelt gyerekek szüleinek biztosítanak ebédet. A Kölcsey Központban megtartott rendezvényt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány szervezte.

A Fitness Fiestát a tavalyi rendezvény sikere után idén augusztus 4-én szervezték meg második alkalommal. A Leukémiás Gyermekekért Alapítvány jótékonysági eseményén a résztvevők három különböző edzésen sportolhattak, zumbázhattak, jógázhattak és kipróbálhatták az alakformáló tornát is. 

- A programon a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai Részlegén kezelt betegekért mozoghattak az egészséges, egészségüket fejleszteni vágyó támogatóink. Ez az esemény illeszkedik azon rendezvényeink sorába, melyekkel felhívjuk a figyelmet a leukémia és egyéb daganatos-, illetve más súlyos vérképzőszervi betegség miatt kezelt gyermekek és családjaik sorsára, igényeire – mondta a hirek.unideb.hu-nak Kiss Csongor, a DE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológiai-onkológiai Osztály osztályvezető egyetemi tanára, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. 

A Kölcsey Központban megrendezett pénteki esemény nevezési díjaiból befolyt összeget a fekvőbetegként kezelt gyermekek szüleinek étkeztetésére fordítják. 

- Idén januárban új célként tűztük ki magunk elé, hogy a súlyos beteg gyermekük mellett tartózkodó szülőknek minden hétköznap meleg ebédet kínálunk. A kezdeményezésnek nagy sikere van, hálásak ezért az alapítványunknak. A péntek délutáni rendezvényen befolyt támogatást a szeptemberi étkezéshez fogjuk felhasználni. Alapítványunk szívesen szervez különböző eseményeket, illetve veszünk részt a más által szervezett programokon, azt remélve, hogy megismerve tevékenységünket minél többen támogatják a munkánkat – emelte ki Hetey Attiláné, az alapítvány kuratóriumi tagja.

Az osztályon az elmúlt hónapban negyvenhat fekvőbeteget kezeltek, jelenleg a tizennégy ágyas részleg minden ágyán gyógyulásra vágyó és váró beteg gyermeket ápolnak.

Sajtóközpont - CzA 
Fotó: Kandi Zsolt 

Mit adott nekünk a Sziget? - A Monthy Python elmagyarázza

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek