Egyetem Tér
2023-02-13

A sírból hozta vissza a meccset a kosárlabdacsapat

Kosarasaink, férfi röplabdázóink és női futsalosaink győzelmet arattak a hétvégén. Ugyanez nem sikerült a kéziseknek és a floorballosoknak, a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata számára pedig véget ért a szezon.

Jégkorong
Hatalmas meglepetésre nem jutott a rájátszásba a DEAC jégkorongcsapata, miután a FEHA19 elleni párharcot 3:0-ra elveszítette. A vasárnapi, Székesfehérváron rendezett összecsapáson még élt a remény a szépítésre, ám végül 4:3-ra a hazaiak nyertek, és ezzel ők folytatják a küzdelmeket az Erste Ligában, míg a DEAC számára véget ért a szezon.

- Szerintem ez a párharc nem itt dőlt el, hanem Debrecenben – kezdte az értékelést György József vezetőedző. - Szeretnék gratulálni a Fehérvárnak, megérdemelten győzött le minket. Egyúttal szeretném megköszönni a játékosoknak az egész szezonban elért eredményeket. Vannak dolgok, amiket nem tudunk irányítani, és az utóbbi időben a betegségek és a sérülések nagyon rosszul érintettek minket. Annak ellenére, hogy jeleztem az öltözőben, egy jó csapattal találkozunk majd, mentálisan egy nagyon picit talán nem a megfelelő komolysággal mentünk bele a párharcba. A mai mérkőzésen rendben voltunk, de ez nem volt elég. Sok sikert kívánok a fehérváriaknak a továbbiakhoz! Szeretném megköszönni a szurkolóinknak is, akik idegenben és otthon is támogattak minket. Remélem, ez egy jó lecke volt számunkra, és a jövőben nagyobb sikereket tudunk elérni – összegzett a szakvezető.

Kosárlabda
A sírból hozta vissza a mérkőzést a DEAC kosárlabdacsapata, amely kétszeres hosszabbításban, 91:87 arányú győzelmet aratott Oroszlányban, a Tippmix Férfi NB I 20. fordulójában. Az első félidő kilátástalan játéka után sokáig úgy nézett ki, hogy a hazaiak könnyedén megnyerik a mérkőzést, ám Andjelko Mandics együttese emberfelettit harcolva visszajött a mérkőzésbe, és a második ráadásban végül két vállra fektette a szintén nagyot küzdő OSE Lions gárdáját.

- Az első félidő minden tekintetben kritikán aluli volt, ránk nézve volt hízelgő a 14 pontos félidei különbség. Beszédes, hogy az első húsz perc során több pontot kaptunk, mint az azt követő harmincban. A második félidőhöz és a hosszabbításokhoz viszont jár a gratuláció a fiúknak, egyénileg és csapatként is megmutatták a karakterüket és kulcsszituációkban is rendre jó döntéseket hoztak. Mennünk kell tovább a megkezdett úton, szerdán egy újabb fontos mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy ez a siker plusz energiákat ad majd nekünk – mondta Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A DEAC női futsalosai az Újpest otthonában vizitáltak szombat délután. Az NB I 16. fordulójában rendezett találkozón a debreceniek kiütéses, 9:0-s győzelmet arattak.

- Nem tudok negatívumot mondani a meccsről, annak ellenére, hogy a válogatottban szereplő játékosokon érződött a fáradtság, maximálisan megvalósítottuk azt, amit elterveztünk. Végig domináltunk és magabiztos győzelmet arattunk, igaz, az újpestiek nem voltak könnyű helyzetben, hiszen kapusuk nélkül kellett kiállniuk. Összességében csapatszinten és egyénileg is jó teljesítmények voltak nálunk, több játékosunk duplázni tudott – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdázói szombat este az újonc MÁV Előre együttesét fogadták a DESOK-ban az Erste Liga 1-4. rájátszásában. A végig szoros mérkőzésen a fekete-fehérek 3:1 arányú győzelmet arattak és megerősítették harmadik helyüket a tabellán.

A lányok mérkőzése már nem alakult ilyen jól, hazai pályán 3:0-ra kikaptak az éllovas Szegedtől.

Floorball
Az SZPK-DESEF Komárom A együttese ellen lépett pályára a DEAC a floorball Magyar Kupa 2. fordulójában. A magasabban jegyzett, a 3 Nations Floorball League – IFL Bundesligában szereplő vendégek győzelmére lehetett számítani, és végül érvényesült is a papírforma: a komáromiak 11:4-re nyertek.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói az egyik bajnokesélyesnek tartott Egert fogadták péntek este a DESOK-ban az NB I/B 17. fordulójában. Bár a debreceniek hősiesen küzdöttek az erősebb játékoskerettel rendelkező vendégek ellen, végül 27-22-re alulmaradtak.

Friderikusz

Segítő szakembereket avatott az Egészségtudományi Kar

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek