Egyetem Tér
2023-07-15

DE-hallgatók a 31. Universiadén

A Debreceni Egyetem hat hallgatója képviselteti magát a 2023-as Nyári Egyetemi Világjátékokon. Az idei Universiadét Chengduban, világszínvonalú létesítményekben rendezik meg július 28. és augusztus 8. között.

A 31. FISU Nyári Egyetemi Világjátékokon 12 sportágban több mint száz magyar hallgató vesz részt. A válogatott névsorát a napokban tette közzé a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség. 

A Debreceni Egyetem sportolói három sportágban méretik meg magukat. Atlétikában Arany Attila CsabaIván Zsombor Álmos és Török Gergely, sportlövészetben Fleischer Bernadett indul. A vízilabdacsapat bő keretében szerepel Szeghalmi Zsombor Levente, valamint Teleki András is, de a sportszövetség csak a verseny előtti napokban hirdeti ki az utazók végleges névsorát. 

A chengdui Nyári Egyetemi Világjátékokat eredetileg 2021 augusztusában rendezték volna meg, de a világjárvány miatt támasztott szigorú részvételi feltételek nem tették volna lehetővé a FISU-tagországok jelentős részének Kínába utazását. Idén 45 helyszínen zajlanak majd a versenyek, ezekből 13-at külön a Nyári Egyetemi Világjátékokra építettek a 16 millió lakosú városban.

Sajtóközpont-TB

Olaszországban a legmagasabb fokozatú riasztás lépett életbe

Analog Balaton

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek