Egyetem Tér
2023-07-07

Szeptemberre megújul a Balásházy

Modern belső térrel, teljesen új környezetben várja a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma a diákjait a következő tanévben. Az iskola központi épületének felújítása során egyebek mellett korszerűsítik a tantermeket és a tanári szobákat, valamint az iskola informatikai rendszerét is fejlesztik.

A Debreceni Egyetem 500 millió forint pályázati forrásból újítja fel a pallagi gyakorlóiskolát. A Széchenyi 2020 program keretébe elnyert vissza nem térítendő támogatásból modernizálják a kétszintes épület 25 tantermét és a tanári szobákat, kicserélik a teljes villamoshálózatot, a fűtési rendszert, valamint 4 új vizes blokkot is kialakítanak.

- A korszerűsítés során jelentős forrást, csaknem 50 millió forintot fordítottunk eszközbeszerzésre is, egyebek mellett tantermi bútorok cseréjére. Több számítógépet, laptopot, interaktív kijelzőt és projektort vásároltunk. A Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma többcélú intézmény, amely a szakképzésben és a gimnáziumi képzésben egyaránt részt vesz. Ezek az eszközök a gyakorlati képzéseink hatékonyságának javítása mellett hozzájárulnak a DE pedagógushallgatóinak kompetenciafejlesztéséhez is – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Nagyné Biró Edit, a Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma igazgatója.

Nagyné Biró Edit kiemelte: a felújítás férőhelybővítéssel is jár, néhány új tanteremet is kialakítanak, mely a folyamatosan növekvő tanulói létszám miatt nélkülözhetetlen az intézmény számára, hiszem szeptemberben a kilencedik évfolyamnak mintegy 200 diákja lesz, ezzel pedig több mint 700-ra nő az iskola tanulói létszáma.

A pallagi intézményben jelenleg is végzik a felújítási munkálatokat, amelyek augusztus 31-ig fejeződnek be.


A „DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázat EFOP-4.2.3-22-2022-00003 azonosítási számon, mintegy 500 millió forint pályázati forrásból valósul meg.

Sajtóközpont - ÉE

DEDM: már több mint ezer egyetem dolgozó csatlakozott

Debreceni professzorok az akadémiai testületekben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek