Egyetem Tér
2023-01-19

Tesiszak? Akkor Debrecen!

Miért érdemes testnevelő- vagy gyógytestnevelő tanárnak tanulni? Milyen képzés és környezet vár a Debreceni Egyetemen? Mi kell a felvételihez? Többek között ezekre a kérdésekre kaptak választ azok, akik ellátogattak szerdán a Sporttudományi Oktatóközpontba.

Idén először szervezett nyílt napot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete a sporttudományok iránt érdeklődő középiskolások, felvételi előtt álló fiatalok számára. A rendezvényen részletes tájékoztatást kaptak az érdeklődők a testnevelő- és gyógytestnevelő tanári szakokról, valamint a gyakorlati felvételi követelményekről.

- A Debreceni Egyetem olyan komplex, átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt, melyekkel a nálunk végzett testnevelő- vagy gyógytestnevelő tanárok minden sporttal, rekreációval, edzősködéssel, sportszervezéssel kapcsolatos feladatot, tevékenységet elláthatnak. Ez egy multidiszciplináris terület, így számos kutatási lehetőség, később pedig akár doktori iskola is várja a felvételizőket nemzetközi színvonalú környezetben, hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségekkel – hangsúlyozta tájékoztató előadásában Balogh László, a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet vezetője.

Az igazgató hozzátette: a képzési-oktatási infrastruktúra országosan egyedülálló az egyetemen, korszerű sportcsarnokok, szabadtéri sportpályák, multimédiás elméleti képzőhelyek, saját szertorna-, labdajáték-, küzdősport-, vívó, atlétikai és teniszközpont is a hallgatók rendelkezésére áll. A nyílt napon mindezeket személyesen is megtekinthették az érdeklődők, akik szép számmal voltak kíváncsiak az egyetem nyújtotta lehetőségekre.

A képzésekről részletesen ezen a linken lehet tájékozódni. 

Nyolc játékosunk kapott válogatott meghívót

Daliás strucckakas az év első új jövevénye a Zoo Debrecenben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek