Egyetem Tér
2022-07-04

Dolgozói Mozgásprogram: tarolt a könyvtár

Egységben az erő - akár így is jellemezhetnénk a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár összefogását, aminek eredményeként a DEENK lett a legaktívabb szervezeti egység a DE Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) júniusi versengésében.

A DEAC Szabadidősport Szakosztálya és az egyetem május elején indította útjára a szervezeti egységek közötti sportos vetélkedést Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram néven.  A cél egy jó hangulatú, motiváló közösség kialakítása, amelynek tagjai sportolnak, mozognak, és ha regisztrálják aktivitásukat, akkor saját szervezeti egységüknek gyűjtenek pontokat. Így minden hónapban kiderül, melyik szervezeti egység a legaktívabb.

Az első hónapot az Informatikai Kar nyerte, az akkor bronzérmes könyvtár tagjai pedig elhatározták, júniusban szeretnének előrébb lépni.

- Az volt a mostani sikerünk kulcsa, hogy a saját Facebook-csoportunkban feldobtam, milyen remek teljesítmény a májusi bronzérem, s hogy hová léphetünk előre, mi legyen a következő lépcsőfok. A dolgozók pedig elhatározták, hogy csakis az arany lehet a cél. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. Komoly csapatmunka van mögötte, hiszen mindenki bejegyezte a saját kis pontjait. A sport nekünk elsősorban egyensúlyt jelent. Jellemzően ülőmunkát végzünk, és hogy meglegyen az „ép testben ép lélek”, ahhoz kell, hogy rendszeresen „átmossuk az agyunkat” a sporttal, és rendben legyünk magunkkal – hangsúlyozta Karácsony Gyöngyi főigazgató, aki maga is aktívan gyűjtögeti a pontokat a könyvtárnak heti többszöri jógával és kutyasétáltatással.

A főigazgató hozzátette: a könyvtár 125 dolgozójának mintegy fele sportol valamit, sokan kerékpároznak, futnak, túráznak, de van, aki testépítéssel tartja karban magát.

A júniusi versengésben az Informatikai Kar végzett a második helyen, míg a harmadik a Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kar (GYGYK) lett.

Az egyetem dolgozóinak sportolását szorgalmazó programnak a legnagyobb közösségi oldalon már több mint félezer tagja van. Júniusban az egyetem minden szervezeti egységétől érkezett mozgásbejegyzés, amelyek száma meghaladta az ezret. A mozgásformák tekintetében szintén bővülés látható: 28 különböző aktivitást jelöltek meg a program résztvevői a balettől a túrázáson át az úszásig.

A pontokat a szervezők ismét nullázták, így a pontgyűjtés újraindul. Egy hónap múlva kiderül, melyik egység a legaktívabb az év egyik legmelegebb hónapjában, júliusban. A szervezők emellett továbbra is hangsúlyozzák, mindenki nyer, aki mozog és még részt is vesz a programban. A pontokat ezen a regisztrációs oldalon lehet gyűjteni, míg a DEDM Facebook-csoportja itt érhető el.

Sajtóközpont - PKZs

Hencegés

Érmes helyezések a vidékbajnokságon

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek