Egyetem Tér
2021-12-10

Rangadó és macidobálás

Hazai pályán az FTC-t fogadja a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Kosárlabdázóink egy hónap szünet után folytatják a bajnokságot, és a Paks vendégeként küzdenek a pontokért. Kéziseink Orosházára utaznak, női röplabdázóink a TFSE gárdáját látják vendégül.

Jégkorong
Az előző szezonban a járvány okozta korlátozások miatt csak nézők nélkül lehetett mérkőzéseket rendezni, így a hagyományosnak mondható népszerű kezdeményezés, a macidobálás is elmaradt. Ebben az évben viszont újra lehetőség lesz rá, hogy a nehéz sorsú gyermekek meglepetésben részesüljenek, hiszen ők kapják meg azokat a plüssöket, amiket a pénteken 18:30-kor a Debreceni Jégcsarnokban rendezendő DEAC–FTC-Telekom rangadón bedobálnak majd a szurkolók az első hazai gól után.

Kosárlabda
Hosszabb válogatottszünet után hétvégén folytatódik az NB I-es kosárlabda-bajnokság. A DEAC együttese szombaton 18 órakor az Atomerőmű SE ellen lép pályára. A mérkőzést ezúttal nem Pakson, hanem Szekszárdon rendezik, mivel az ASE Csarnok felújítás alatt áll. A Tolna megyei gárda az utolsó öt mérkőzését elvesztette, így 2-8-as mérleggel jelenleg az NBI/A sereghajtója. A bajnoki szünetben ennek megfelelően komoly változtatásokat eszközölt a klub vezetése, Teo Hojc menesztését követően Petar Mijovics kapta meg a vezetőedzői feladatokat, Deshon Taylor és Kenneth Goins személyében pedig két amerikai játékossal bővült a keret.

Azt gondolom, hogy az eddigi eredményeik sem tükrözik teljesen a csapat erejét, de az új igazolásokkal még inkább igaz ez rájuk. Szeretném, ha végig magas intenzitással kosárlabdáznánk minden poszton, és ha a játékban viszont látnám azokat az elemeket, amiket elkezdtünk felépíteni. Nem számítok könnyű mérkőzésre, mivel egy teljesen új csapattal találkozunk, ráadásul lesznek hiányzóink szombaton, de mint minden mérkőzésen, ezúttal is győztesen szeretnénk elhagyni a pályát – fogalmazott Jorgosz Vovorasz, a DEAC vezetőedzője.

Kézilabda
Idei utolsó mérkőzésére készül az NB I/B-ben a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata. Igen nehéz megmérettetés vár együttesünkre, hiszen az előző szezonban még az élvonalban szereplő Orosháza otthonában kellene bravúrt elérni a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón. Ráadásul a hazaiak magabiztosan állnak az élen, és vélhetően győzelemmel búcsúznának az évtől.

Röplabda
A TFSE együttesét fogadják a Debreceni Egyetem női röplabdázói az NB II-ben. A találkozót vasárnap 18 órakor rendezik a DESOK-ban.

NyD

Egészségügyi termékeket és 678 milliót érő hamis ruhát találtak egy kamionban

Bezár három könyvtár is!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek