Egyetem Tér
2021-11-11

Elismerés a főgyógyszerésznek

A magyar birkózósportért végzett kiemelkedő tevékenységéért díszoklevelet és emlékplakettet kapott Buchholcz Gyula. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ intézeti vezető főgyógyszerésze a Magyar Birkózó Szövetség megalakulásának 100. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen vette át az elismerést.

Buchholcz Gyula 1978-ban Szegeden, a SZEOL AK-ban kezdett birkózni. A versenyzést azonban az egyetem elvégzése után abbahagyta, és csak több mint 20 évvel később, 2013-ban lépett ismét birkózószőnyegre.

Eddigi legnagyobb sikerét 2019-ben érte el Tbilisziben, ahol ezüstérmet szerzett a veterán világbajnokságon. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Egyetemi Gyógyszertárának intézeti vezető főgyógyszerésze az országos bajnokságokon már négy aranyat és négy ezüstöt nyert, legutóbb idén szerzett két bajnoki címet. Most a jövő évi szófiai veterán világbajnokságra készül. A sikeres versenyzés mellett azt szeretné elérni, hogy Debrecenben egyre több fiatal kezdjen birkózni.

Eddigi eredményeit, a sportág népszerűsítéséért, támogatásáért végzett tevékenységét, szervezői munkáját a Magyar Birkózó Szövetség centenáriuma alkalmából Szegeden rendezett ünnepségen emlékplakettel és díszoklevéllel ismerték el.  

Sajtóiroda - CzA

 

Falusi foci

Sima győzelemmel kezdett a magyar női jégkorong-válogatott a csehországi selejtezőben

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek