Egyetem Tér
2021-08-19

Fiesztázik az egyetemi színház

Hat nap alatt négy helyszínen rendezi meg az első oDEon FIESZTÁt, a Fiatalok és Egyetemisták Színházi Találkozóját a Debreceni Egyetemen működő oDEon Színház. A cél, hogy közelebb vigyék egymáshoz az aktív művészeket és a színházcsinálást még tanuló fiatalokat.

Hagyományteremtő szándékkal tartja meg az első színházi fesztiválját az oDEon színház; elsősorban a harminc év alatti fiatal alkotókat, művészeti egyetemek és középiskolák tanulóit szeretnék megszólítani a rendezvénnyel. Tizenkét programmal, színházi előadásokkal, kerekasztalbeszélgetéssel, író-olvasó találkozóval, koncertekkel várják a színház szerelmeseit.

- A fiatalokhoz leginkább a fiatalok találják meg az utat. Nem titkolt célunk, hogy ezen az új színházi fesztiválon közelebb hozzuk egymáshoz a már művészként dolgozó, alkotó, valamint a még csak tanuló, leendő színházcsinálókat. Ezért is kapott központi helyet a „Csak a színház érdekel! Gimi után hogyan tovább?” című kerekasztal beszélgetés, ahol a felsőoktatási intézmémnyek zárt falai közé a művészeti egyetemek hallgatói, friss diplomásai adnak majd betekintést. A fesztivál szeretne egy olyan platformmá válni, ahol minden évben lehetőséget kapnak a tehetségek a bemutatkozásra a szakma és a közönség előtt. A pályakezdő alkotókon kívül fellépnek olyan sikeres fiatal művészek is, mint Vecsei H. Miklós, vagy Dánielfy Gergő. Természetesen a programsorozat a széles színházszerető közönség számára is nyitott, sőt a gyerekekről sem feledkeztünk meg, ők a Kuflik mesesorozat írójának, Dániel Andrásnak másik nagysikerű könyvéből készült Kicsibácsi, Kicsinéni, meg az Imikém című darabot láthatják a Nézőművészeti Kft. előadásában – mondta el a hirek.unideb.hu-nak Végh Veronika, a fesztivál főszervezője.

A frissen diplomázott színész, Pálóczi Bence a fieszta kerekasztal-beszélgetésén vesz részt, szerinte amellett, hogy a rendezvény segítheti a szakmai kapcsolatok kiépítését, erősítheti az összetartozást, és áthidalhatja az egyetemek közti távolságot.

Az esti előadások előtt színes programok várják a közönséget az oDEon téren és az oDEon Ligetben, az est végén pedig a Nagyerdei Víztoronyban folytatódik a Kultúrparty, ahol a szereplők és a résztvevők kötetlenebb hangulatban találkozhatnak.

Az első oDEonFIESZTÁt augusztus 26-31. között rendezik meg. Bérlet- és jegyigényléssel kapcsolatban az odeon@zenetheatrum.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Program:
Augusztus 26-27:
A Párizsi Notre-Dame  // Páholy Ifjúsági Színház (musical)

Augusztus 28: 
16.00 Terék Anna: Halott nők
17.30 Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról // részletek
18.30 Kerekasztal beszélgetés: Érdekel a színház! Gimi után hogyan tovább?
Csáki Benedek (Színházrendező–fizikai színházi koreográfus szakirány SZFE)
Pálóczi Bence (Kaposvári Egyetem Művészeti kar – Színművész szak)
Papp Balázs (Budapesti Zeneakadémia klasszikus ének szakirány)
20.00 MÚLIK – egy óra az életedből // Márfi Márk (SZFE 5. éves hallgató előadása)

Augusztus 29
18.00 The Crams – Akusztikus koncert
19.00 Vecsei H. Miklós és barátai: Párbeszéd, sötétben – Koncertszínház
Csoóri Sándor önéletrajzi műveiből és verseiből

Augusztus 30
18.00 Író-olvasó találkozó – Dániel Andrással
19.00 Kicsibácsi, Kicsinéni meg az Imikém - Nézőművészeti Kft/ Dániel András

Augusztus 31
19.00 Szimpla vágyak // Dánielfy Gergő - Monomusical
(A Kaposvári Színművészeti egyetem 5. éves hallgatójának zenés előadása)

Napi jegyárak: 3000-4000-5000 Ft
BÉRLET: 10.000 Ft (tartalmazza az összes programot, kivéve a Nézőművészeti Kft. előadását)

Ligakupával kezd a DEAC kézilabdacsapata

Karlovy Varyban pénteken kezdődik az 55. nemzetközi filmfesztivál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek