Egyetem Tér
2021-06-22

Tisztelgés a legendák előtt

Koszorúzással emlékeztek a Debreceni Egyetem és a DEAC vezetői, valamint a Buzánszky Jenő Egyetemi Kupa (BJLEK) védnökei és szervezői a néhai legendás labdarúgó, Buzánszky Jenő születésének 96. évfordulójára és az évszázad mérkőzésének budapesti visszavágójára.

Buzánszky Jenő öröksége emlékeztet bennünket arra, hogy a hozzá hasonló legendák kiemelték a magyarságot a többi nemzet közül, és naggyá tették Magyarországot. A most zajló labdarúgó Európa-bajnokság aktualitást ad a tisztelgésnek, hiszen a magyar válogatott olyan teljesítménnyel rukkolt elő, ami megmutatja, hogy a magyar sport egészen új alapokon nyugszik, és van jövője. Az Aranycsapat és annak tagjai mindig erőt adtak és erőt adnak a jelenkor sportolóinak – hangsúlyozta Jávor András, a DEAC elnöke a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sporttelepén elhelyezett Buzánszky-szobor koszorúzásánál.

Az eseményen Lomniczy Zoltán főbíró az Aranycsapat Testület nevében köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek azért, mert az intézmény ápolja a világverő válogatott és Buzánszky Jenő emlékét.

- Az egyetem nemcsak a saját hírnevét öregbíti ezzel, hanem a nemzetét is, melynek szüksége van a sikerre. Az önbecsülésünk, a hazaszeretetünk erősítése érdekében fontos, hogy őrizzük elődeink emlékét – fogalmazott.

A résztvevők ezt követően megkoszorúzták Nyirkos István professzor emlékszobrát, ahol Sándor Mihály sporttörténész méltatta az egykori kiváló labdarúgót és mentorát. A keddi eseményen a Sporttudományi Koordinációs Intézet vezetői megkoszorúzták az intézmény testnevelőinek tiszteletére állított emlékfát is.

 

Sajtóiroda - BZ

 

 

Debrecen önkormányzata pályáz a Csárda út és a Felsőpércsi utca fejlesztéséért

Lezárnak egy megállót a Nagyerdei körúton

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek