Debrecen
2024-03-28

Folytatódik a DKV flottacsere program

Ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett a DKV Zrt. 2024 végéig tartó flottacsere programja. A januárban átadott 10 darab Mercedes-Benz Conecto G típusú, csuklós autóbuszt követően, március 28-án újabb 10 jármű áll forgalomba Debrecenben. Az autóbuszokat az INTER TAN-KER Zrt. adta át a Társaságnak.

Az új, nagy kapacitású csuklós autóbuszokat fontos időszakban vonják be a debreceni közösségi közlekedésbe. A városban az elmúlt években jelentős gazdasági fejlődés ment végbe, melynek eredményeként számos nagyvállalat települt Debrecenbe. A Déli Ipari Park és az Északnyugati Gazdasági Övezet, a város két nagy ipari parkja több ezer munkavállalót foglalkoztat, akik közül sokan a közösségi közlekedést választják a munkába járáshoz. A 6 és 14 év közötti gyermekek, akik április 1-től díjmentesen utazhatnak a Junior Debrecen Városkártyával, tovább növelik a DKV járataival közlekedők számát. Ezért fontos, hogy minél több új, sok férőhelyes jármű szállítsa az utasokat Debrecenben.

Az új járművek üzembehelyezését követően a Volvo csuklós autóbuszokat fokozatosan kivezetik a közösségi közlekedésből, ezzel még tovább csökkentve a károsanyag kibocsátást városunkban. A csuklós Mercedes-Benz Conecto autóbusszal 153-an utazhatnak egyszerre környezettudatosan, mellyel akár 90 autó közlekedése is kiváltható.

Idén még további 20 db csuklós Conecto típusú autóbusz áll forgalomba, ezzel 2024 végére a helyi autóbusz közlekedést kizárólag egységes, Mercedes-Benz gyártmányú járművekből álló modern flotta képviseli majd.

A flottacsere 2022. január 3-án kezdődött 30 db szóló alacsonybelépésű Mercedes-Benz Reform és 4 db alacsonypadlós, csuklós Mercedes-Benz Conecto típusú jármű forgalomba állításával. Az elmúlt másfél évben a fentieket további 6 db csuklós Conecto, valamint 39 db szóló Conecto típusú autóbusz követte, melyek mind teljesen alacsonypadlós kivitelűek. Ezen túlmenően, 2022 augusztusában, a flotta 12 db Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusszal is bővült.

2024-ben a csuklós autóbuszflotta teljesen megújul. A most érkező, új Mercedes-Benz Conecto autóbuszok 10 db Volvo Alfa Cívis 18-as csuklós járművet váltanak fel. Az EURO6-os dízelmotorral hajtott, négyajtós, teljesen alacsonypadlós, 18 méteres buszok klimatizáltak, Free WiFi-vel és külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel felszereltek. Tágas belső térrel, 114 álló, 39 ülőhellyel és 1 mozgáskorlátozott hellyel rendelkeznek.

Új buszokkal, Junior Városkártyával, díjmentesen!

Április 1-től a 6 és 14 év közötti, Debrecenben tanuló diákok díjmentesen utazhatnak a DKV járatain, a Junior Városkártya kiváltását követően. Erre több mint 17 ezer gyereknek van lehetősége, közülük eddig már több mint 13 ezren nyújtották be az igényeiket. Érdemes mihamarabb megigényelni, hogy a gyermekek minél előbb élhessenek a díjmentes utazási lehetőséggel! Regisztrálni a debrecen.hu oldalon, a Junior Városkártya regisztráció almenüben lehet.

Bérbe vett egy szerszámgépet, majd eladta

Jámbor József

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek