Debrecen
2023-02-28

Vaginatáskákkal az endometriózis elleni harcban

Provokatívan fotózott női táskákkal kampányol 2023-ban az Endometriózis Magyarország a márciusi endometriózis hónap során. A vaginára emlékeztető táskák, mint a női test szimbólumai arra figyelmeztetnek, hogy időben a probléma mélyére kell nézni, ha tisztában akarunk lenni azzal, milyen betegségeket cipelünk magunkban.

Az alapítvány országszerte rendezvényekkel is készül a tematikus hónap során. Az érdeklődők szakmai fórumokon vehetnek részt, ahol lehetőségük nyílik szakembereknek feltenni a kérdéseiket.

A nők különböző módon élik meg a nőiségüket, ám mindegyikük sokszínű, és ezernyi titkot rejt. Épp, mint a női táskák, melyek egyszerre fejezik ki tulajdonosuk személyiségét, és rejtik magukban a nőiség számtalan kellékét. De vajon minden nő pontosan tisztában van vele, mit cipel a táskájában? És hogy mit hordoz a saját testében?

Az Endometriózis Magyarország 2023-as kampányában női táskákkal hívják fel a figyelmet a világszerte 190 millió reproduktív korban lévő nőt érintő endometriózis és más nőgyógyászati betegségekre. A kreatívokon a vagina formájú táskák, mint a női test szimbólumai provokatív módon figyelmeztetnek arra, hogy a tüneteket komolyan kell venni, és a probléma mélyére kell nézni. A vaginabages kreatívok fotózását Szombat Éva, a kortárs magyar fotográfia egyik legjelesebb alkotója vállalta el.

A kampány apropóját a márciusi endometriózis hónap adja, melynek keretében az alapítvány idén is megválasztja az Endometriózis Nagykövetét, és számos rendezvényt tart országszerte a témában. Budapesten és több vidéki nagyvárosban orvosok, egészségügyi szakemberek bevonásával az érdeklődők szakmai fórumokon vehetnek részt, előadásokat hallgathatnak, továbbá lehetőségük nyílik feltenni a témában kérdéseiket.

A kampány másik fontos célja, hogy népszerűsítse az alapítvánnyal közösen fejlesztett Lucy applikációt. Az app amellett, hogy egy precízen személyre szabható menstruációs és termékenységi naptárt kínál, egy orvosok bevonásával megalkotott algoritmust is futtat, mely a bevitt adatok és tünetnaplók alapján számos női betegség, így az endometriózis kiszűrésében is segítséget nyújthat.

A női táskák és a probléma mélyére március hónap során influenszerek is segítenek bepillantani, akik egy kampányvideóban és saját csatornáikon is megmutatják majd, mit rejt a táskájuk, és miért fontos a nőknek tudniuk, mit cipelnek magunkkal.

A provokatív kreatívok és az ismert emberek bevonásának célja, hogy kortól, stílustól és élethelyzettől függetlenül minél több nőhöz jusson el az üzenet: Ha időben szembe mernek nézni azzal, mit cipelnek magukkal, számos súlyos női betegséget kerülhetnek el.

A debreceni program a linkre kattintva érhető el:

Debrecen

 

 

 

 

 

 

 

Hétvégén történt események röviden

Felfüggesztett börtönbüntetés a jegyellenőr bántalmazásáért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek