Debrecen
2022-03-10

750 doboznyi segélyadomány

Az ukrajnai menekültek megsegítésére szánt nagy mennyiségű adományt vett át Debrecen Önkormányzata és a Karitatív Testület, a Debreceni Tankerületi Központtól.

Széles Diána az adomány átadóján elmondta, hogy a Debreceni Karitatív Testület már az ukrajnai háború első napjaiban elindította a menekültek megsegítése érdekében az adománygyűjtést és közel egy hete működik a Debreceni Szakképzési Centrum Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskolájának tornatermében kialakított átmeneti szállás is. A Karitatív Testület gondoskodik a menekültek élelmezési ellátásáról is, többek között ezért is fontos, hogy a segélyadományok gyűjtése továbbra is folytatódjon. 

A Debreceni Tankerületi Központ mintegy 7 millió forint értékű segélyadományt gyűjtött össze a tankerületi központhoz tartozó 41 köznevelési intézményében, mondta el Pappné Gyulai Katalin, a Központ igazgatója. 

Az adományok között tartós élelmiszerek, tisztálkodó-és tisztítószerek, ágyneműk, takarók és párnák voltak, melyek gyűjtésében gyerekek, szülők és a pedagógusok is részt vettek. 

Pajzák Tamás vezeti az összesített régiós ranglistát

Lezárult a Debreceni Egyetem oktatásfejlesztési programja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek