Debrecen
2023-10-27

Debreceni mentőst bántalmazott az ittas férfi

A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította a szállítása közben agresszívvá vált ellátottat.

A vád szerint az elkövető 2023. szeptember 13-án este egy hajdúhadházi presszóban italozott, közben olyan ittassá vált, hogy mentőt hívtak hozzá.

Az esetkocsi a férfit detoxikálás céljából Debrecenbe szállította, de az elkövető eközben erőszakossá vált, menet közben felállt és ütni-rúgni kezdte a mentőautó berendezéseit. Ekkor a jármű megállt, és a hátsó részéből kiszállt a mentőápoló, majd a gépkocsivezetővel együtt a férfira csukták az ajtót. Az elkövető ekkor kétszer is mellkason rúgta a mentőkocsi vezetőjét, közben pedig szidta a mentősöket. Az incidens miatt egy rendőrjárőr érkezett a helyszínre, majd a kíséretében kórházba szállították a férfit.

A vonatozó szabályok alapján betegszállításkor a mentőszolgálat tagja közfeladatot ellátó személynek minősül. A sértett az eset során nem szenvedett sérülést és a járműben sem keletkezett kár.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2023. október 25-én a Debreceni Járásbíróság elé állította.

A járásbíróság a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, ezért 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet a kihirdetéskor jogerős lett, azt az ügyészség, a vádlott és a védője is tudomásul vette.

Vízhiány várható Biharkeresztesen

November elején jelenik meg a Beatles utolsó dala

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek