Debrecen
2023-10-20

Újabb helyszínen folytatódik a nagyfelületű aszfaltozás Debrecenben

Megkezdődött a debreceni Tégláskert utca Csordás és a Vadász utcák közötti szakaszának nagyfelületű útfelújítása. A részletekről sajtótájékoztató keretében Piros Zoltán önkormányzati képviselő számolt be a helyszínen 2023. október 20-án.

Mint elmondta, a Debrecen 2030 program keretében a város számos pontján új aszfaltréteget kapnak az elöregedett, elhasználódott útszakaszok, így itt a Tégláskertben is. Ez az utca Tégláskert városrész egyik emblematikus utcája. 2022-ben a Halász és a Vadász utcák közötti szakasza újult meg, most pedig a Vadász és Csordás utcák közötti szakasz rekonstrukciója kezdődött el. A kivitelező lemarja az elhasználódott aszfaltréteget, ahol szükséges, ott az útszerkezetet is javítják, megtörténik a csapadékvíz-elvezető rendszer megújítása, végül az útpadka kialakítása és a területrendezés következik. A tervek szerint a munkálatok – amennyiben azt az időjárási körülmények is lehetővé teszik – öt hétig fognak tartani. A mintegy 230 méter hosszúságú útszakasz rekonstrukciójának költsége bruttó 40 millió forint, amit Debrecen önkormányzata saját erőből finanszíroz. A képviselő a kivitelezés ideje alatt kérte az itt lakók és az erre járók türelmét, s azt, hogy a kihelyezett forgalmi jelzéseknek megfelelően, elővigyázatosan közlekedjenek.

Amint azt Piros Zoltán elmondta, nagyon büszke arra, hogy az elmúlt néhány esztendőben választói körzetében számos fejlesztés valósulhatott meg. Így megemlítette, hogy útépítés történt a Legányi utcán, a Csermely és a Patak utcákon, járdarekonstrukció történt a Gázvezeték utcán, járdaépítés a Trombitás utcában. A Trombitás utcán és az Ispotály lakópark szervizútjain parkolók felfestésére is sor került az elmúlt időszakban. A képviselő szerint a fejlődés nem áll meg, folyamatosan zajlanak a különböző fejlesztések. Jó hírrel tudott szolgálni a Basahalom utcai lakosoknak. Itt az útépítés előkészítésének folyamata már az utolsó szakaszában jár. A Tégláskertben a gyalogosoknak fog leginkább kedvezni a jövőben a fejlesztés, ugyanis a Dobogó utcával párhuzamosan 1540 négyzetméteres felületen épül majd járda, amely összeköti a Kanális utcát a Mikepércsi úttal. Ezáltal mindenki számára biztonságosabbá válik a Tesco áruház és az Epreskert utcai iskola gyalogos megközelítése. A tervek szerint egy új út is épül, amely a Mandolás utcát fogja összekötni a Gázvezeték utcával. Ennek az új útszakasznak a jóvoltából várhatóan csökken majd a járműforgalom intenzitása a Tégláskert területén.

Mike Oldfield 25 év után ismét Magyarországon lép fel

Új hatóanyagok szuperbaktériumok és Covid ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek