Debrecen
2023-09-20

iOS-en is elérhető a menetrend.app!

Az idén bővült a DKV Zrt. valós idejű utastájékoztatása. A Társaság a transIT DKV applikáció mellett a Google Térképen és a magyar fejlesztésű, 30 ezer debreceni felhasználóval rendelkező menetrend.app mobilalkalmazáson is megjeleníti a valós idejű járat-információkat. A menetrend.app az Android és a Huawei rendszerű készülékek mellett mától iOS-en is elérhető.

Debrecenben, a valós idejű utastájékoztatás- és utazástervezés bővítésének újabb fontos pillére a menetrend.app iOS-re történő kiterjesztése. Az applikáció így már az összes népszerű operációs rendszerre telepíthető, elérve az okostelefon-használók jelentős részét. A fejlesztés újabb platformot biztosít a DKV járataival történő utazások valós idejű, pontos megtervezéséhez. Az új fejlesztés Debrecen és Szeged városának közös finanszírozásában valósult meg. Az innováció a két településen túl az egész ország utazóközönségének értéket nyújt.

Az ingyenesen letölthető alkalmazás megbízható menetrendi adatokkal szolgál az utazóknak. Az applikációban GPS alapján érhetők el a közeli megállók és indulási időpontok, valamint figyelembe veszi a gyaloglási időket is az útvonaltervezéskor. A járatokat – akár az összeset, egyidejűleg – valós időben lehet követni az applikációban, közös térképen megjelenítve, nyomon követve az átszállási lehetőségekkel együtt. A napi utazáshoz leggyakrabban használt megállóhelyek és viszonylatok a kedvencek közé elmenthetők, így megnyitást követően minden releváns információ azonnal rendelkezésre áll.

A menetrend.app iOS verziójának fejlesztésén kívül a tervezők olyan hasznos újításokat is bevezettek, mint a főoldali univerzális kereső, az aktuális időjárás megjelenítése, vagy az egymáshoz közeli megállók valós idejű térképen történő jelölése. Az élő térképen egy adott járatot kiválasztva, látható a teljes útvonala, a különböző megállókba való várható érkezési idővel kiegészítve. Az útvonaltervező minden utazási szakaszhoz saját térképet készít, így részleteiben és teljes egészében is látható a megtervezett út térképen megjelenítve, az érintett járatok valós idejű helyzetével együtt. A járatok részletes menüpontjában szerepel a DKV elérhetősége és az online jegyvásárlási lehetőségre való átirányítás is. Az újdonságok még inkább felhasználóbaráttá tették az alkalmazást, segítve az utazások hatékonyságát.

Az aktuális forgalmi hírek a transIT DKV felületén kívül itt is olvashatóak, melyek további segítséget nyújthatnak az utazás tervezésekor. Ezen kívül az applikáció gyors elérést biztosít az online jegy- és bérletvásárláshoz is.

A menetrend.app alkalmazás most elindított iOS felületen történő működésével kapcsolatban a Társaság várja a visszajelzéseket, hogy a legjobb szolgáltatást nyújthassa utasai számára.

 

yoUDay: felemelő, eufórikus, felejthetetlen

Tóth Gabi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek